Ебати тъпия филм - rutash - 2009-03-23 15:06:51

Съботно-неделните дни са всеизвестни всред нашата компания с това, че всеки ги чака с нетърпение, а когато настъпят, не можем да се организираме да свършим нищо. Обикновено изпадаме в едно такова положение, в което на всеки му се прави нещо, но не знае какво, и чака някой да подметне гениална идея.

Те идеите обаче са си все едни и същи от много време. Обикновено киснем в някое заведение до прекалено късно, за да може да проспим другия ден. А неделята си е време за ставане в два, пиене на кафе около три часа и дискусии, как трябва да измислим нещо различно за правене.

Едно от нещата, за което привърженици се намират сравнително лесно, е киното. То не се изисква и много напън, за да отиде човек на кино. Качваш се в колата, паркираш на паркинга в киното, купуваш си билет и пуканки и се изтягаш в тъмната зала. И без това си препил вчера, по-добре да поседиш на тъмно. След киното ще си легнеш и ще спиш като заклан, ама щото все пак е седем още, а пък ти си станал към два и едва пет часа си буден, не ти се ляга още. Така че - кино.

Обикновено това решение се взима лесно, след което настъпва момента с уточнението кой филм ще гледаме точно. Ако сме повече от двама, дисксията трае час, а ако сме повече - времето расте експоненциално с броя на участниците. От "ами аз съм го гледал", през "абе аз съм по за другия", до "а, аз това няма да го гледам и пари да ми даваш". Накрая една част от компанията все пак решава да се занесе до киното.

И така - след една подобна дискусия в събота се занесохме в Арената да гледаме Watchmen. На този етап искам да отбележа - watchmen не се превежда като "часовникари". Въпреки че вероятно филм с такова име щеше да е по-сполучлив.

Филмът се оказа един несполучлив опит да направят нещо оригинално. Събитието се развива през осемдесетте години на миналия век, в началото има някакви маскирани супергерои, които са по-скоро смешни. Даяна правилно каза "Аз този филм няма да го гледам!". И когато попитах защо, отговорът беше "Ти видя ли ги как са облечени?"

И така - за бога, братя, не гледайте този филм. Или ако го гледате отидете на кино, защото иначе ще го спрете още в началото. Няма да разказвам повече за двете страници сюжет, който са написали. Неочаквано обаче, филмът е два часа и половина. Лудница просто.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари