Метрополитен - stalker - 2009-05-12 00:34:40
Линк към сайта на метрото: Карта /в проект/ - след като кликнеш - скролни надолу

Това е един скромен фоторепортаж от първото ми пътуване със Софийското Метро в източна посока, на което от днес съм фен, тъй като се оказа, че би могло да ми върши работа при придвижването ми към/и от моя офис. На Долните от немско ще кажа - да досадно и познато, вероятно много писнало, но понякога е по-добре да го има.

Ето резултатите при отиване към офиса с метрото, както и с другите ми алтернативи :
/ при тръгване в час пик в 8.05 ч., Маршрут: Долни Лозенец - 4-ти км /
1. С новото ми колело: 22 минути - отиване (т.е нагоре по хълма в парка) - бързо, полезно, но и с потене, което не се отразява добре на ризките и саката ми. Само за сравнение - връщане 15 минути;

2. С новото ми колело, но почти без потене 29 минути;

3. С кола 34 минути (ползвам "шорткъти")- хабя бензин, не е добре за шкембето ми;

4. Рейс 45-50 минути - няма какво да говоря,предполагам;

5. Метро 32 минути (от тях 22 бързо ходене пеша);

6. Пеша - слагам го за пълнота, не съм го правил - предполагам 1 час (разстоятнието е 5 км, средната скорост на пешеходец е 6 км/час - значи там някъде).


А сега бих искал да помоля за вашето мнение, кой от 5-те начина на придвижване да избера - моля коментирайте, мнението ви е важно за мен, тъй като аз съм просто един голям мързел, а за съжаление да не ходя на работа - просто не мога да си позволя - значи е добре да го измислим._____________________________________________________
* Снимките са правени при прибирането (обратния маршрут)

Рейтинг

Коментари

rutash - на Mon, 25 May 2009
Точно така.
Lora - на Sat, 23 May 2009
oh, 4akaite, 4e se o6a6avih, vseki pi6e kakvoto mu hrimne tuk li :)
rutash - на Tue, 12 May 2009
Ами еваларка за метрото - почакахме го доста. За съжаление не мога да видя никакво намаление на трафика на коли. Но това е, вероятно, защото не пътувам в тези посоки. Аз лично ако можех да ходя пеш навсякъде, щях да го правя. Другия ми съвет е - купи си мотор :) Няма такъв кеф.