Като стана въпрос за промени в закони... - vaso - 2008-12-19 12:49:48
Вчера... вчера тръгнах да се прибарм кадека дома, както обикновенно всяка вечер след работа. И както обикновенно, всяка вечер след работа, когато се прибирам, имаше задръстване. Нещо което отдавна не ме учудва, виж, ако няма съм в шок.

Отдавна вече не ме учудва гледката на задволанна кифла, в ML, която с едната ръка си рови в чантата, с другата говори по телефона, гледа се в огледалото на сенника и технически погледнато е в насрещното. Селяни с номера, които дори незнам откаде са, да ми се правят на състезатели с някви вторични суровини и това вече се научих да приемам. Проблема е, че това вече не пречи на никого. Най-вече на полицията. Ушуайте гледат и не правят нищо. Но мен ще ме спрат, като карам нощно време, по малките улички с включени фарове за мъгла. А защо карам така? За да не потъна завинаги в някои трап, и да не получа неочакван подарък за коледа - ново окачване. Все пак карането на фарове е много-по опасно, от това да се удариш челно с някого, защото той кара в насрещното.

От каде ми тръгна мисълта, четох вчера, че вадят "МОЛБА" и "ЖАЛБА" от обръщение при подаване на документи и ги заменят с "ЗАЯВЛЕНИЕ" и "СИГНАЛ". Браво!!! Абе, браво казвам!!! И аз да бях измислил такова нещо и аз щях да си гласувам депутатски коледни бонуси и да си ги прибера. Аз отдавна спрях да с "моля" било то административно или лично, така че за мен това не е нищо ново. Имам друга идея, която искам да предложа на законотворците. Като ще се променят наименования по законите, дайте да променим две названия и в ЗДП (закон за движение по пътищата, да такъв нормативен документ съществува, колкото и да не ми се вярва). Защо да не променим "водач" и "нарушител" с "балък" и "селски тарикат". Ами да, аз се чуствам вече тозно по този начин. Който спазва правилата е балък и седи и чака, докато тарикатите карат по тротоарите, в насрещното, в още по-насрещното, по трамвайните релси, по стените, по небето, под земята, из парковете и градините навсякаде но не и там кадето трябва.

Докога? Питам, докога? Докога това ще остава безнаказано? Защо аз трябва да чакам и да карам с разход 14 на 100, защото тарикатите правят каквото си пожелаят?

Г-н Кмете, гласувах за вас! Докога? Господа Министри, и за вас гласувах! Докога, ви питам? Докога улиците в града ми ще бъдат бойно поле? Докога ще остава безнаказано идиотското паркиране навсякаде? Докога полицията ще си затваря очите пред очевидните нарушения, които съсипват движението и ще пишат актове за дреболии? Докога ще има задръстване в 9 вечерта, защото циганьорите са оставили контейнерите за смет на средата на Гурко - буквално (Да казват се контейнери за смет а не казани! Казани има в ада и такива за ракия)!!! Питам всички, докага бе хора?

Проблема не е в многото коли в София, или по точно, това е само половината проблем. Другата половина са тарикатите, собствената ни нетолерантност и липсата на елементарна култура на шофиране. А да и това, че дават книжки на безумни кифли, а тези дето ги пълнят с пълнеж, на свой ред, след това им дават големи мощни автомобили, с които те нямат идея как да боравят.

Нещо трябва да се направи, незнам кампания някаква, от рода на "Не карам пил". Само че, ще се казва "Не карам като селянин". Стикери, реклами по телевизията, по радиото, наказателни бригади с кирки, знам ли и аз какво още. Но немога вече така. Нерви не ми останаха. Вчера един селянеин от... няма да кавам от каде, щеше да умре за една бройка, защото се беше подпрял на клаксона, докато аз културно чаках да се освободи кръстовището от другите селяни, които се бяха набили там и го бяха задръстили. И ако аз в качеството си на друг селянин бях навлязал, щеше да си ебе майката съвесем. Но те не го разбират, свети ли ти зелено, давай, влизай, ръгай се, нищо че няма да може да минеш и ще задръстиш кръстовището, ходи там се заври, деееба №&%#%&№%@(*%_%_(%#&№№!!!!!!!

Трябва нещо да се направи! Давайте идеи и вие, долни братя и сестри!

Рейтинг

Коментари

dolna_cherta - на Mon, 22 December 2008
@Ру - недей така за жените, че ше си имаме разправии...по - големите джигити са мъже и не се опитавайте да го оспорвате - никой от вас !
dolna_cherta - на Mon, 22 December 2008
Aбе, Вас, аз преди колко хиляди години ти казах - земай неколко талпи и да одиме да струговаме, че си е емало байката...няма оправия
vaso - на Fri, 19 December 2008
Аз почвам да се замислям да си сложа нещо в колата за самозащита, я брадва, я пистолет, чук, пила, трион, пирограф...
rutash - на Fri, 19 December 2008
Освен голи деца, но тука става въпрос за друго ...
Danny - на Fri, 19 December 2008
Уф.. Васе какво да ти кажа... щом на мен дадаха книжка аз думи нямам :) ама аз поне не карам да преча на другите. Що се отнася до снимките ще снимам и без друго съм все с фотоапарата в чантата, а дано помогн :)
rutash - на Fri, 19 December 2008
Я те нас, я ние тях ... Не е противозаконно да снимам каквото си поискам и да го качвам в мрежата.
vaso - на Fri, 19 December 2008
Да, проблема е че ще ни набият накрая. :)
rutash - на Fri, 19 December 2008
Скивайте каква идея - нали направиха снимките допустимо доказателство пред съда. То затова почнаха да инсталират камери и т.н.

Значи правим ние рубрика "Селски олигофрен" и вие почвате да снимате сичко, като тоя с джипа, ама така че и номера да се види. После го публикуваме тука и обръшаме внимание на МВР. Дано някой не набие администратора ...
rutash - на Fri, 19 December 2008
Трябва да се сформират полицейски екипи за следене на такива нередности. 10% от глобата за полицая и големи глоби. Примерно 300 кинта за навлизане в задръстено кръстовище, 500 за отнемане на предимство, минаване на червено или неспиране на пешеходна пътека. Ако си жена или колата ти е над 300 коня - и книжката за 3 месеца + теория и курмуване да си я вземеш обратно. И те така.