на баба ти спортните гащи... - гъбарко - 2009-01-11 13:53:47
май е време да пусна няколко долни прилепа, наречени мисли от главата си и да ги овековеча те тука, на туй бяло поленце..
тъй-като все още се чувствам в ролята на пришълеца във филма "кам бек ту бългерия, енд хев ъ найс гей" (не последната дума не е объркана) само ще споделям впечатления просмукани от махмурлка на доволно препил с домашна ракийка..
трудно е да останеш в демилитаризираната зона, когато става за земята от която долно, долно си фръкнал преди 7-8 години.. ама си заслужава. защото иначе те помита агресията и дебилизма на масата, носеща се без път и посока - леко смърдяща на вчерашни кебапчета примесени с аромата на неизпрано от 4 години яке. не е прано от 4 години 'щото тогава е купено и оттогава яката му събира всички течности, които тялото е отделило в тази си област..
все пак трябва да призная - макар и долен, съм си гъзар - страх ме е да се кача в градския транспорт. не за друго - отвикнал съм хората да ме докосват, все пак идвам от процъфтяващия запад. там хората не се докосват. мамка му, те там дори не се поглеждат. 'щото не е възпитано - нарушаваш личната сфера на ближния си, на когото му е а баш най-интересно да проследява кабелите в тъмния тунел на метрото или да наблюдава скромните 20 минути малките кални, засъхващи локвички, които дамата със сериозни затлъвтявания е оставила преди да слезе с пъшкане от превозното средство...
е да де, ама все пак се чувствам по добре в тази моя родина.. или поне засега.
(to be conntinued)

Рейтинг

Коментари

rutash - на Fri, 18 September 2009
Всеки си кисне в работата като сопол. Пък и напоследък нещо няма интересни приноси за коментар. Аз искам да понапиша едно-две, ама все не ми остава време.
Shorty - на Wed, 16 September 2009
Баси, едно време как се коментираше, а сега всеки си пърди под завивиките и не наминава да напише нещо...
waliu - на Wed, 14 January 2009
Аз пък пускам игнор моуд на дразнещите неща :Р Така се кефя и на Германията и на Българията.
alexscorpion - на Wed, 14 January 2009
На немците засега им мразя само клавиатурите както напомни долен Вас. Ама като начинаещ емигрант ще си мълча и ще уча немски.
dolna_cherta - на Tue, 13 January 2009
'Народ, който се напива с бира, не може да се сравни с народ, който изтрезнява с бира' - това е истината :)
rutash - на Tue, 13 January 2009
Странното е, че някои хора успяха да се приобщят отчасти. На тях нито там им харесва напълно, нито тук. Но аз мисля, че ако човек си създаде подходящата среда - приятели, работа, дом и т.н., може да оцелее навсякъде :) Така че - работете по въпроса и взимайте решенията си навреме и окончателно. Stick to the plan, дето се вика.
Partigiana - на Mon, 12 January 2009
а изводът от моя скромен опит в тази така либерлана демокрация, изповядваща религията на самодисциплинирането е облечен в народната мъдрост: 'Народ, който се напива с бира, не може да се сравни с народ, който изтрезнява с бира'
С две думи: Country road please take me home...
rutash - на Mon, 12 January 2009
Колкото до сравненията с там и тука - те тряба да се правят по-комплексно. Не е достатъчно да им видиш улиците или да им погледнеш заплатите. Има куп други неща, които остават незабелязани, като това, че стават в 5 и бачкат като откачени, не се забавляват и са повече роботи, отколкото хора. Ако искате да поставим нещата от двете страни и да направим пълно сравнение. Аз съм готов да участвам - имам много какво да напиша. И да ви кажа честно - равните улици и ескалаторите не ми липсват толкова, колкото ми липсваха на времето нормалните хора, с които можеш да се запознаеш и да общуваш на нормални теми.
rutash - на Mon, 12 January 2009
Не те знам колко време издържа там, но в крайна сметка избора ти е верен. Поне според мен. Аз години наред не можах да се разбера с хората там. Някак ми бяха прекалено чужди. Първоначално мислех, че е заради езика. После мислех, че е защото съм чужденец. Накрая се убедих, че те просто са непоправими и се прибрах.

Искам да ти кажа, че сега, след като мина време, почти две години ще станат, си направих равносметката, че това е може би най-хубавото нещо, което съм правил напоследък.
vaso - на Mon, 12 January 2009
Мдам, и Късият пуяк ревеше накрая, колко гадно било тук. Културния шок не му понася. Да, доста е мизерничко в БГ. И на мен ми допадна подредената и чиста Германия, в която за всичко е помислено, всичко е направено за улеснение, няма дупки тип "смени полуоска" по улиците, хората се къпят от време на време, трамвая идва точно когато на информационното табло минутите стигат до 0 и живота е прекрасен. Но все пак, каточели тук си ми харесва повече. Да доста е отвратително, но както е казал ворма-баща: "Родина, тате, родина..." :)
Поздрави от феновете на бутона "Shift"! ;)
Най-добри от гъбарко
Последни от гъбарко