Traffic 1 - rutash - 2009-02-10 11:54:36

Намислил съм да публикувам няколко статии относно трафика в града. Не толкова за да коментирам майсторкото шофиране на една определена част от обществото, колкото за да обърна внимание на някои конкретни проблеми от градоустройствено естество.

Така например днес, както си отивах на работа към 10 часа, станах свидетел на интересна случка. Някакви си 5-6 докъм 7-8 камиона се опитваха да влезнат по "Милин камък" откъм "Свети Наум". Доста от вас познават кръстовището, както и онези нагли хора, които спират точно след светофара. Та искам да попитам аз следното - кой в крайна сметка е виновен?

Според мен далеч не всички коли са на хора, живеещи там. Това са просто някакви нагли хора, спрели по цялата дължина на улицата, превръщайки я в едно от най-гадните преживявания за шофьорите. А иначе улицата си е доста широка. Просто се опитвам да си представя какъв кеф би било да минеш по нея, ако няма спрени коли от дясно, а понякога и от двете страни. Изобщо какво стана с кампанията "Паркирал си като идиот"? На мен идеята много ми беше допаднала. И с кой акъл си оставят хората скапаната вторична суровина така, че да пречи възможно най-много на всички. Колко трябва да си нагъл, че за да не мръднеш три метра пеша, спираш както ти дойде, пък другите да се оправят?

Аз ако бях на тия с камионите, щях да сваля десетина брони и да покривя още толкова калници, пък после ще ги питам онези сладурковци, дали пак ще спират там.

И още едно изречение. Искам да поздравя общината и в частност кмета на район "Лозенец" за нищото, което направи по въпроса през последните три години от мандата си. Сигурен съм, че при желание, могат да се предприемат мерки. Само че желание май липсва. Или просто се трудят усилено в някаква друга, нам неизвестна насока.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

rutash - на Tue, 10 February 2009
Вярвай, като го закачи камиончето качествено, ще стане. Ще бъде луксозна кабрио вторична суровина.
vaso - на Tue, 10 February 2009
Абе тва червеното кабрио не е точно вторична суровина. :)