Апокалипсис Сега - blade - 2009-03-10 11:31:33

(или колко сантиметра сняг са необходими да убият една европейска столица)
Докато шляпах в кишата тази сутрин към офиса не успях да спра да мисля - какво ще се случи ако завали истински сняг!?
Възниква въпроса 'Бе защо, по дяволите, ХОДЯ?'. Отговора е прост - нямаше трамваи. Ако смея да перефразирам гениалната мисъл на Мърфи - Трамвая е превозно средство, което се движи в обратната посока на тази, която ти трябва и обикновено е ПРАЗЕН. На спирката оставих около 200 човека да чакат с надежда манната небесна наричана от някои "малкото на влака".
Шляпам си и си мисля... бе по тИлИвИзИята ми казаха, че снежната покривка в София е цели 5 см. По мои лични наблюдения, не повече от 3, в центъра. Колко са 3 шибани сантиметра сняг!? Очевидно достатъчно, за да умъртвят по най-бруталния начин цялата транспортна система на един двумилионен град!
Добре, че поне не се виждаше боклука, както каза Васето..

Рейтинг

Коментари

rutash - на Wed, 11 March 2009
Мене си ме е бая шубе с тази машинка. Изпитвам едно такова чувство на респект. Другите казаха, че е добре - това чувство щяло да ме пази жив :>
dolna_cherta - на Tue, 10 March 2009
Да, Ру и къмпани тряя са много фнимателни :) ...то господ пияните, лудите и долните ги пази ... :<>
vaso - на Tue, 10 March 2009
Те така изчистиха на Цариградско светлоотразителните маркери по осевите линии. Нито един не остана - ово е стандарт. :D В последният 1 месец ми прави впечатление следната практика: Копае се дупка с няква неясна цел, асфалта се изрязва и после в нея се хвърля една кофа чакъл. След 2 дни чакъла го няма никакъв а ти просто си караш с 40 по улица, която си мислиш че познаваш. Изведнъж пропадаш, удряш на носач и тамън да започнеш да псуваш, когато гумата и джантата ти срещат 90 градосовият ръб от изрязан асфалт в края на дупката. Кеф на буци, срещи с гумаджии, кой ги кара тез квадрати и т.н. и т.н. И това е малкия дявол, да си счупиш колата. Както вече стана ясно, голяма част от долните люде се качиха на 2 колела, един такъв трап, може да е фатален ако си с мотор. Незнам тия хора, който дупчат улиците и после ги оставят така, как спят през ноща?!
rutash - на Tue, 10 March 2009
Ми да минат с един снегорин и да зачистят снега... и паветата с него...
dolna_cherta - на Tue, 10 March 2009
Мда....и аз попаднах на дупки - изненадки тази сутрин, от локвите и кишата нищо се не види...а за шахтите...няма да коментирам... Ру, за разлика от "нищо и никаквите" 10 см. на паветата тук говорим за около минимум 25 санта, че и повече... Така че ако караш с около 40, няма да ти се размине посещение в сервиза за смяна на джанта....ако не и две... БеГе, кво да праиш....
rutash - на Tue, 10 March 2009
Те дупките и неравностите по улиците са по-големи от снежната поктивка. Освен да избършат с парцал, не виждам какво друго могат да направят. Не че ги оправдавам - можеха да ремонтират някоя улица, ама то ситуацията е абсурдна. В квартала паветата са с повече от 10 см криви, а към това трябва да добавим и спрелите коли навсякъде. Трябва повече паяци и повече глоби и най-вече паркинги и ремонт на улиците.
vaso - на Tue, 10 March 2009
Ми няма ги тия дето чистят. За тва. Иначе ако трябва да съм откровен при последният голям сняг хората си бяха изчистили, днес беше много по-тегаво, отколкото тогава. А да не забравяме, че един подобен сняг парализира Лондон преди около месец.
Колкото до пътните условия, то и като завали дъжд си такова таковата. Аз немога да разбера, какъв им е проблема на хората с дъжда и снега. особено с дъжда. Караш си съвсем спокойно, какво от това че вали? Просто спазваш малко по-голяма дистанция и по-леко с газта. Като е заледено е същото. Аз поне, незнам за другите, те да кажат, си имам настройки. Като изляза от къщи сутрин и навън е сухо, се включва настройка за сухо и си карам. Като е мокро, знам че е мокро и карам като на мокро, като е заледено - карам като на заледено... Но това не намалява скороста ми на придвижване в пъти и не увеличава времето за пристигане тройно (това е чисто теоритично при идеални услови и при положение че няма путьовци по улиците).