Мотокрос - blade - 2009-06-18 11:00:27
Хора, това е нещо извънземно, сюрреалистично и просто ЛУДО! Както каза Пешко вчера, ако си мислите, че карате мотори - бъркате!!! Вчера с двама представители на МС Гаража (и Пешко, който дохвърча дотам с ДжиЕс-ката) отидохме на пистата за мотокрос в Бистрица. Аз напоследък съм се заредил с желание за повече и повече адреналин (мотори, рафтинг, гъбинг и т.н.), а и отстрани изглеждаше интересно, но нищо повече.
Седнах на хондата на Ясен (за светнатите CRF 450), което както ми обясниха е все едно да се качиш на писта за ...пистарки на некоя хилядарка от сорта на Р1. Тоя мотор е луд, разбирате ли...ЛУД! На която и предавка да 'врътнеш масура' мотора подскача, заорава, дига се...все такива хубави неща. Като някакъв див кон, ама все пак си успял да седнеш на гърба му!
Почнах да обикалям трасето, то една пръст, камънак, изорано, коловози.. за тези, които ме познават и знаят колко обичам офроуда, разбират кво ми е било първите обиколки. И последната права на пистата е какво? - два скока един след друг. Първите обиколки минах с едва подадена газ и на втория скок - о чудо, предната гума ми се отлепи. хахах викам ебаси макЯта... това е лудост! След две обиколки, които не бяха повече от 200-300 метра всяка ръцете ми отказаха да ме слушат. Няма такова натоварване, в каквото и да съм правил досега!! За 2-3 обиколки и ГРОХВАШ!
На 3тата обиколка се случи и това: Летях! Това е невероятно усещане, пожелавам го на всеки!

Рейтинг

Коментари

vaso - на Thu, 18 June 2009
Катарино казваш... мани ги тия, знам с кого работят :D
Базикам се, хотела е готин, ама както каза Адаша е дебел. Иначе, принципно и аз съм "за".
alioth - на Thu, 18 June 2009
ок - вече има отделна тема, че да не развалям статията на колегата
rutash - на Thu, 18 June 2009
Еми земи пусни нещо статийка по въпроса. С конкретна оферта + дати най-добре. За една нощувка може и да се уреди. Важното е в близост да има условия за това, което целим. Трябва и машини да си осигурим, щото аз със SV-то не влизам в пущинака.
blade - на Thu, 18 June 2009
Аз знам къде може да се уреди такова, но е доста дебело в този хотел. Говорим за 90-100 лв на човек в ниския сезон на закуска+вечеря. Хотел Катарино, Разлог.
Veyron - на Thu, 18 June 2009
Аз съм за такова долно начинание, с удоволствие ще дойда.
rutash - на Thu, 18 June 2009
Мене ме спечелваш за идеята веднага. Организацията ще е въпрос на малко време, но може да се съберем наистина. Сигурен съм, че ще има доста желаещи. За съжаление не знам къде има подходящо място.
alioth - на Thu, 18 June 2009
понеже съм опитвал от офроуда и от онроуда - всяко си има + и - от известно време карам и АТВ (рядко но с удоволствие) съм си наумил да се съберем с някой съмишленици в някой планинско курортче някой уикенд в някой хотел кудето дават истински АТВ та под наем и да си начеша крастата - ако има някой който има подобни угризения, дайте да се организираме и да направим един такъв тиимбилдинг някъде в планината - предполагам че няма да е по- незабавно от рафтинга или други подобни :)
rutash - на Thu, 18 June 2009
Преди няколко дена седях на светофара на телевизионната кула по Яворов посока Шипченски проход. След светофара отдясно висяха куки (както обикновено). До мене се нареди един пич с кросарка, поздрави ме, както си му е реда. На тръгване, точно докато минаваше покрай куките, нададе някаква нечовешка газ на машината и прелетя на задна покрай патрулката. Ония дори не си направиха труда да го изгледат. Явно са свикнали.
vaso - на Thu, 18 June 2009
Или да ги караш на задна гума по Граф Игнатиев в компанията на някое АТВ. Не е като да не сме ставали свидетели на това. :)
blade - на Thu, 18 June 2009
Бе гадното е, че кросарките изискват много неща - нова екипировка, платформа (или бус) на който да си ги караш, кола дето да става за дърпане на платформа с мотор и т.н. :)
Veyron - на Thu, 18 June 2009
Прав си Румба, най-хубавото е да имаш и двете. А иначе ако имаш екипировка няма проблем, по-безопастно е от шосейните мотори!
rutash - на Thu, 18 June 2009
А на такова ако се кача, как ще си строша врата .. не е истина просто! Аз се знам.
rutash - на Thu, 18 June 2009
Аз идеята за K1300R няма да я оставя. Както отговорих и вчера, когато ме попитаха "Защо ще си правиш SV-то, като ще си купуваш друг мотор?" - еми то не пречи човек да има повече от един мотор :>
blade - на Thu, 18 June 2009
Пешко, сори ама снимките са ми на домашното пц...като никога! :) Проблемите почват веднага след като не си вземе човек вкъщи лаптопа от офиса!!!! хаха
vaso - на Thu, 18 June 2009
Аз винаги съм твърдял, че моят елемент е гладкия, равен, мазен, асфалт. Нищо против офроуда, бих пробвал с удоволствие.
Veyron - на Thu, 18 June 2009
Да беше сложил и моя снимка някоя :). Задължително трябва да го пробваш Румба, има една опасност обаче да ти хареса прекалено много и да оставиш идеята за K1300R :). Препоръчвам и аз на всеки, които го привличат моторите да опита, ще остане изненадан :)
rutash - на Thu, 18 June 2009
Това и аз трябва да го пробвам. Ама нека покарам още малко преди това. То е съвсем различно, но все пак.

Ти обаче звучиш повече от въодушевен. Браво!