Поредното безумие  - dolna_cherta - 2009-09-15 12:26:10
Здравейте, долни! Отдавна не съм писала нищо, но това няма как да го пропусна....
Вчера, прибирайки се от работа в нас, бяхме почти пребити - аз и моят приятел, от местните квартални алкохолици, измежду които имаше и бивш служител на МВР,както той сам се представи по-късно! И то защо? Защото единя, пиян до козирката,твърдеше,че така,както съм спряла той не можел да излезе със Шкодичката," колегата " му също ( колегата е бившата кука ). Аз, разбира се, отказах да преместя колата си, поради простата причина, че пред моят дом спират наемателите от ТХ, М, СТ и други подобни и няма начин да спра, освен ако не се прибера в 3 часа по обяд. Преглъщайки грубите думи тръгнахме да се прибираме. Завивайки вече зад ъгъла чувам как пияния господин ми се закани, че "Ей сега ще се кача на колата и ще ти строша фара!!! ". Връщайки се виждам как той наистина се качва в колата и тръгва към бронята ми...тогава нервичките ми вече не издържаха и долна Маргаритка влезе с шут във вратата на нахалника...и тогава да видиш чудо - 5 пияни маймуна скачат и ми се нахвърлят на канчето...след това всичко се разви адски бързо - за няколко секунди бяхме притиснати до една кола и бившата кука и сие започнаха да ни налагат с юмруци кой където свари.... по- безпомощна не съм се чувствала никога и не съм си и представяла, че 5 мъже ще се нахвърлят с юмруци върху мен , да не говорим за Виктор, който го отнесе най - много.... Срам не срам , като една истинска женска, се разпищях, защото както се досещате нямаше никой по улицата, който да ни помогне...това като че ли ги уплаши и отнесохме по още един , преди да се оттеглят....
След като се обадихме на полицията най - големия бияч и смелчага се изнесе пръв от мястото, още двама се разбягаха също....докато дойдат полицаите нещата вече се бяха поуталожили, но още прехвърчаха искри и се вихреха скандали...появиха се и други хора и един от тях ме попита каква е тази патардия...след като му обясних той възкликна : "Е, какво толкова се е случило?!?! "
Питам аз - защо трябва да стане белята, за да кажат хората, че нещо е станало???
Както и да е...при установяване на самоличността ни от полицаите ( които между другото попитаха как можем да им се обаждаме за такива глупости???) бившото ченге спомена, че им е колега, но те не се трогнаха много и му поискаха документ за самоличност. После се оказа , че той " не си носи личната карта " . Не последва нищо, очаквах поне някаква реакция от страна на полицаите, но не. Поредния абсурд.... Казаха ни " Подайте жалба, ние не можем да помогнем в случая " . Да не говорим, че шофьорчето на шкодичката ( който беше висок колкото за първа свирка ) , пиейки N - тата си на брой водка, обясняваше много усърдно на полицаите, размахвайки чашата си под носа им, че не можел да си изкара колата заради мен...отново едно голямо НИЩО ( т.е. реакция ) от страна на органите на реда.Всички се разотидохме и така приключи всичко...
Само се чудя - да ходя ли изобщо да подавам жалби, защото имам лошото предчувствие, че и моята жалба, както и на много други хора, ще потъне в някоя папка и след около 6 месеца ще ми пратят писмо, че делото се прекратява....
Абсурдистан няма да се промени, дано Господ ви пази всички вас от такива хора!

Рейтинг

Коментари

vaso - на Fri, 18 September 2009
С бой, няма да стане, според мен, особено в последствие. Ако беше на момента, да, да се съберм 300, да отидем и да ги покривим, ама седмица по-късно, ще ни изкарат нас виновни, че маризим горките безделници, както казва Румен. Пък иди после доказвай, кой - кого и кога.
Не, че не го заслужават, не ме разбирайте погрешно.
Скапани, боклуци, мършави, 300 литра алкохол да намерите, менте да се окаже!
rutash - на Fri, 18 September 2009
Значи това ако минавам оттам и го видя - нямам никакво съмнение, как ще реагирам. Впоследствие според мене не е добре. Ще минат куки, ще ни закопчаят нас, задето биеме безпомощните пияници, разбираш ли.
blade - на Fri, 18 September 2009
И все пак мисля, че най-добре е да се съберем една компанийка и да ги понатупаме малко! И от това олеква, трябва да ви кажа! Поне тоя/тея дето са удряли момиче, трябва да изядат един пердах!
rutash - на Wed, 16 September 2009
Винаги е кофти, когато човек трябва да мине през такива работи. И процедурите са тромави навсякъде, не само в България. Но накрая, дори и да не успееш 100% (като Марто), поне оставаш с удовлетворението, че си направил, каквото е зависело от тебе. Щото другото ще те яде по-дълго. Все се присещаш - аз тогава трябваше да направя друго, ами какво щеше да стане ако...
Shorty - на Wed, 16 September 2009
На мен като ми спраскаха носа 99-та, ги съдех за един лев, а 2006-та зимата ме викнаха като свидетел (бях си в бг) и си ги разпознах и всичко точно, а седмица по-късно получиш известие, че делото се прекратява и мога да обжалвам до еди-коя-си дата, а получих писмото на датата следобяд. Но тогава влизахме в ЕС и трябваше да се приключат висящи дела, освен това тоя тулуп беше олимпийска надежда по бокс, най-добрият ни боксьор днес - за да бъде спортсмен, не трябва да е съден. Тогава си потрърдих (за кой ли път), че за България един чалга-туфлек спортист е по-важен от (може би) един бъдещ инженер със западно образование. Но те съветвам и аз да се опиташ да направиш всичко възможно - в България виреят такива лайнари, точно защото никой не им търси сметка и не ги гони. Ония навремето поне ги набихме, и тия също го заслужават, но потърси законовия ред ако ще и години да отнеме. Съжалявам за това!
dolna_cherta - на Tue, 15 September 2009
Съжалявам, че питам, но за първи път сум участник в такова нещо и не са ми ясни процедурите...Благодаря ти
rutash - на Tue, 15 September 2009
Разбира се. Отиваш си при личния лекар, разказваш му всичко и казваш кое и къде те боли. Няма значение, че не си подута и синя.
dolna_cherta - на Tue, 15 September 2009
Знаеш ли какво е " лошото " в случая ? Видими следи няма, а мен ме боли тиквата яко!!! Нямаме и една синина мамка му!!! Издават ли медицински в тоя случай ?
rutash - на Tue, 15 September 2009
Това наистина е абсурдно. Общо взето имате няколко варианта. Единия е ясен - следващия път като минаваме от там само на полицайчета ще ми станат. Така ще ги подредим, че ще изпотят по три водки всеки.

Но аз не съм привърженик на такива неща. Винаги съм си мислел, че тези времена поотминаха и всякакви действие в тази насока само ще ни върнат назад. Така че те съветвам да си направите по едно медицинско и да подадете жалба. Ако трябва отидете и до Омбудсмана, той е там точно за такива случаи. Имам познат, който мина през невероятни приключения, но най-сетне постигна това, което целеше. Така внесе светъл лъч в тъмното и доказа на себе си и на околните, че все пак е прав, че все пак е постъпил както трябва. Аз съм готов да ти помогна с каквото мога, ако решиш да си потърсиш правата.

В този случай полицаите е трябвало да бъдат малко по-строги, а за пияндурниците да не говорим - тях и без това само едно ги оправя, те са се наказали достатъчно и сами. Което не означава, че могат да тормозят хората за развлечение.

Третия вариант е да преглътнете обидата и да забравите. И това е позиция, но аз лично те съветвам да си потърсиш правата. Така човек научава все пак какви права има и знае какво да направи вбъдеще.