Новогодишни девински пуяци - vaso - 2010-01-07 12:54:36
След последните 2 нови години, които посрещнахме в столични заведения, решихме за разнообразие, тази година да се махнем от големия град и да посрещнем новата година по малко по-различен начин. Тук е момента да отбележа, че тази година в пуешкият конгломерат настана разкол, в следствие на което се явиха следните няколко "синода". Една част от пуяците отиде на Банско, втората остана в София, а третата отидохме в Девин. Защо точно там, ще попитате вие. А защо не, ще ви отговоря аз.

Девинскят пуешки отбор се състоеше от: Черен и Къс пуяци с малка синя шхуна и Бял пуяк, на Бял пуяк голямата, бяла, домашна птица и Рус пуяк с голяма сива лодка.

За двудневния престой в Девин бяха предвидени редица, различни, спортни мероприятия като: отборно пиене в свободен стил, синхронно мезене, 50 метра гладко хранене съпроводено с щафетно наливане, класически трибой - ракия, вино и бира, волна програма по бански, изтласкване на старата година под открито небе, киснене в топли, минерални басейни и лежане по гръб с препятствия. Излишно е да споменавам, че взехме златните медали във всички дисциплини.

Наш любезен домакин беше, Деджо - моторист, китарист и голям пич. На наше разположение беше цял етаж. Относно настаняването забележки просто нямаше. Времето в което не се пиеше и/или ядеше, запълвахме с кратки разходки за попълване на продоволствените запаси. При една от тях попаднахме на симпатичен човек, който продаваше мурсалки чай. Изкупихме го. Да ни пита човек, от какъв зор. Каракъсе Мак Късевски от клана Мак Късевски, изпи не повече от 3 литра. Ефект не беше установен - за наш късмет. :)

За капак на всичко ни сполетя небивало топло време. Навръх новата година беше около 10 градуса, което спомогна брезпрепятсвеното щъкане по бански. Мога да кажа само, че изкарахме много приятно и небрежно.

Рейтинг

Коментари

vaso - на Fri, 8 January 2010
Каракъсе трябва да каже. :)
Verena - на Fri, 8 January 2010
Браво на Девинския конгломерат. Моля, споделете дали е имало последствия от изпитите количества мурсалки чай :)