Българско - dolna_cherta - 2008-09-08 12:36:06
Здравейте !
Тема като за начало - морето и циганите.
Както става всяка година, след като се върнеш от море,се започва с псувните към "българската му работа" - как пак са ти одрали кожата с много пари за никакви услуги,как в Гърция или Турция е сто и осем пъти по - добре от тук, как всичко е тройно по - скъпо в България и как следващата година по НИКАКЪВ НАЧИН няма да ти стъпне крачето тук.
Добре бе, тогава защо, по дяволите, всяка година става едно и също - като отидеш на море...ми то не можеш се размина от хора по улицата, особено вечер около 19 - 19:30....като излезеш се пренасяш в комунизма - навън си е същински митинг ( или манифестация ако повече ви харесва ). Нали ви е скъпо и не ви харесва, ми айде замитайте към Гърция или Турция ! И все слушам "нямам пари, нямам пари"...ами къде си тръгнал тогава?!?!?
Да не говорим за факта, който ме втрещи тази година - не че нещо ама... На плажа не можеш да се разминеш от роми ( или цигани, както аз обичам да ги наричам )...влизаш във водата с цел разхлаждане след многото менти, мастики, "Секс на палжа" и тем подобни, и след безброй игри и караници на белот под чадъра и какво става - две чавета с "фиешън" прически и неизменните "руси" (по-скоро рижави) кичури в косата започват да ти се мятат отгоре, като че ли са съвсем сами, а тате ( или бате...трудно можеш да определиш кой какъв роднина е ) седи и се подсмихва нагло отстрани. И понеже все се смятам за по-умна решавам АЗ да се мръдна. Но не - нахалството е пълно - понеже те вижда, че се връзваш, мургавото чаве решава пак да ти нарушава личното пространство...Няма оправия...Замислих се за два шамара зад врата, ама знаеш ли с колко души от родата е дошло пустото му... а съм го шамаросала - а са ми скочили 10- ина мургавелчовци да ми обяснят за какво става въпрос и как ще " худрям аз чавето " ( даже се чудя как си ги познават в навалицата ). Отказвам се аз и се изнизвам леко, леко. Опитвам се да свикна с гледката и мисълта, че и на това място , уж за почивка
( и за веселба де ), ще се нагледам на лудница по плажа, на цигани навсякъде, като че ли в София ми е малко.
Айде със здраве и се замислете къде ви се ходи догодина.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

Shorty - на Mon, 8 September 2008
Аз смятам, че само окончателна интеграция на ромите може да помогне. А, ето, че и Ташев харесва това прилагателно :DDD
dolna_cherta - на Mon, 8 September 2008
Мда и аз го забелязах това
rutash - на Mon, 8 September 2008
По дяволите. При рефреш скапания браузър POST-ва пак. Сега ще има пляс-пляс бъгове с мухоловката!
rutash - на Mon, 8 September 2008
Вас, ти си бил на градус (мента) май през повечето време. Да, на плажа на Диневи нямаше цигани почти, но там е разбираемо - сигурно ги преследват с арматурни железа като ги скиват. В Созопол беше пълно (без да смятам тия дето продаваха помия по плажа).
rutash - на Mon, 8 September 2008
Вас, ти си бил на градус (мента) май през повечето време. Да, на плажа на Диневи нямаше цигани почти, но там е разбираемо - сигурно ги преследват с арматурни железа като ги скиват. В Созопол беше пълно (без да смятам тия дето продаваха помия по плажа).
dolna_cherta - на Mon, 8 September 2008
Тъмните братя бяха на скъпарските места - Слънчев бряг и Приморско
rutash - на Mon, 8 September 2008
Той българския народ това го може най-добре - да се оплаква. Има една приказка по въпроса - те разправяли на магарето, а то си мърдало ушите. Така е и тука - всеки си мрънка, но догодина пак.
vaso - на Mon, 8 September 2008
Странно, около нас нямаше тъмни братя, защо ли? Защото бяхме 8 добре сложени младежа - нееее, едва ли! :D По-скоро, защото ромите имат респект от силите на реда - респективно от Плажната полиция и Отряда за бързо налазване - на които всички ние сме членове. :)
dolna_cherta - на Mon, 8 September 2008
Аз имах предвид това, че всеки се оплаква от тук и пак идва...а това за екскурзиите си прав - и аз не бих се подложила
rutash - на Mon, 8 September 2008
То за циганите трябва окончателно решение. Винаги съм го твърдял. Но да не ви затормозявам с крайно десните ми убеждения.

Аз харесвам нашето море или поне това, което е останало от него. Миналата година ходих в Гърция - щях да пукна от жега. Толкова горещо не ми е било никога. Освен това изобщо не е по-евтино. Евентуално може да спестиш, ако отидеш на някаква организирана екскурзия. Тогава обаче ставаш, лягаш, ядеш, разхождаш се и се къпеш в морето когато ти кажат. Освен това се тъпчеш в някакъв рейс и се мандахерцаш с още сто семейства напред-назад и им слушаш хленчовете и мрънканиците. Не, мерси! Предпочитам с колата, че ако не ми хареса тук, мога да се преместя там. Ако искам народ - Слънчев бряг, ако не - Тузлата до Балчик и готово. Имаме си от всичко.

А в Гърция освен това има морски таралежи - отврат. А пък в Турция има турци. И там ще продължа да пропускам.

Но това с циганите почна да назрява и по нашето моренце. Трябва да се измисли нещо.