Огняново - dolna_cherta - 2009-03-13 11:53:42
Огняново се намира на 12 километра от Гоце Делчев и на 40 км. от Банско на територията на община Гърмен, сгушен между четири планини - Пирин, Родопите, Славянка и Стъргач. Селото обхваща части от долината на река Места и от западните склонове на Дъбрашкия дял на Родопите. Благоприятният климат позволява целогодишен балнеотуризъм.
Пътят, който се спуска от Огняново отвежда до една безценна историческа забележителност - селото-музей Ковачевица, съхранило специфичната родопска архитектура от времето на Българското Възраждане. Селото представлява идеално място за културно-опознавателен туризъм и спокоен отдих сред традиционните родопски къщи.Много важен исторически паметник в близост до Огняново е древният римски град Никополис ад Нестум, 4 век от н.е. Намира се само на 15 минути път с кола от Огняновските минерални бани.Никополис ад Нестум буквално преведен значи - град на победата на река Места. Древният град е разположен на площ от 13 хектара в южната част на село Гърмен.
В кратце е това :)
За интересуващите се - телефона на една чудесна станция с басейнче - 075232138.
Давам този телефон, защото в къщата, която е запазена, вече няма места с последните записани :) Тая станцийка е на 150 м. от къщата, така че по всяко време може да се прескача в чуждия басейн :) Цената на вечер е максимум 20 лв. на човек.
Това е , долни , всеки е добре дошъл :)

Рейтинг

Коментари

dolna_cherta - на Fri, 13 March 2009
Хахахаха, ами от един сайт " Всичко за Огняново " го пейстнах :)а тва ние си го знаеме за безработицата, няма нужда да ни го казват :)
Shorty - на Fri, 13 March 2009
Тва откъде го пейстна? Защо няма изречение "Благоприятният климат позволява целогодишен туризъм, ама не се застоявайте, че е ебаси безработицата" :DDD Бъзикам се, сигурно е много хубаво :)
dolna_cherta - на Fri, 13 March 2009
ok, местата са фул, така че другите, които искат да идват, направо могат да звънят в станцията
rutash - на Fri, 13 March 2009
Ти ша ми носиш багажа :)
vaso - на Fri, 13 March 2009
Точно така. Да направим списък. И да са приброим, да са знай кой ша приижда и кой ни ша приижда!
rutash - на Fri, 13 March 2009
Браво! Дай сега да уточним ти кой преброи за къщата и колко хора сме общо. Ако трябва да се обаждам навреме.