OBESE - dolna_cherta - 2008-09-09 11:53:02
Защо българските деца затлъстяват масово? Какво се случва изобщо с хората и защо едно привидно не чак толкова тежко заболяване е обявено едва ли не за епидемия почти по целия свят?
Ако сега ме попиташ : " Имаше ли детство? " ще ти кажа " ДА ! " - детството ми е игри с приятели до късни часове вън на улицата, тичане до премала, народна топка, въже, ластик ( когато можех да открадна от баба ми ) и моето най-любимо и опасно занимание - бръстене на чуждите дървета - джанки и череши ( с риск да бъда набита или най-малко полята с леген не много чиста вода )!
А сега?
Всяко едно средно статистическо семейство има у дома компютър ( щайга или не няма значение - може да се виси с часове в интернет ). Защо при този удобен случай милото отроче да се изпраща да се натърчи навън, когато може да кеси цял ден пред компа с пакетче чипс или нещо друго за мачкане и да е под надзора на мама и тате (в редки случаи) или на баба (в по - чести случаи).
Сигурна съм, че ако сега запиташ едно дете с какви игри се забавлява по цял ден, когато е свободно, то ще отговори (почти 100% гаранция), че играе на Counter strike или някаква подобна игра, а съм и почти сигурна, че когато дечкото е под надзора на някой по-възрастен свой роднина,който го е оставил пред PC-то с ясната мисъл,че нищо лошо няма да се случи, може да си гледка и порно преспокойно (не че имам нещо против порното), но това е друга тема !
Та да се върна на въпроса - поколението след нас няма детство, то е едва ли не принудено да си седи у дома и да се зомбира по цял ден пред монитора, а колко по-лесно е просто да спортува нещо. Пак ще е под надзора на някой възрастен. Защото другото нещо е, че наистина сега е доста по-трудно да прекара цял ден навън без някой "РК" с голфарата да се опита да смачка отрочето.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

dolna_cherta - на Tue, 9 September 2008
Абсолютно си прав...това за бележките ме върна в 1-ви клас.....
rutash - на Tue, 9 September 2008
Едно време хората го приемаха за нормално. Защото не беше толкова разпространено. И ние сме играли някои класики до сутринта. Но тогава нямаше нужда от контрол. После започна да има нужда, но хората не го разбраха навреме, защото си мислеха - какво пък, и ние кибичехме, и ние играехме. Да ама не. Ние едно време си пишехме бележки в час, сега децата си пишат СМСи и електронни писамца. Но аз това го приемам повече като естествена еволюция. Просто морален спад. Майка ти и баща ти като нямат акъл, ти и да имаш, няма как да се научиш да го ползваш - толкова е просто.
dolna_cherta - на Tue, 9 September 2008
Що бе, Шортиславе? Кви джанки, кви 5 лева?
Shorty - на Tue, 9 September 2008
Абе, Маргаритке, ти тая статия на джанката ли я написа или на компютър? Ааааа? :)))) Освен това, кво ти дреме, ти нали не си тлъста :)
vaso - на Tue, 9 September 2008
Аз като малък членувах в бандата на Mobil - братчетка ми ни беше шефка и карахме колела - яко рокерия. Веднъж заловихме Митака и Къси Каракъсевки (късия пуяк) и им свалихме гашите пред всички! После дойде на митака баба му и ни каза колко сме долни! Тва дори в WOW го няма, баси!