Отстрелът на пирати вече е круизен бизнес или.. - Verena - 2009-05-27 16:52:24
Не е лесно да си психопат


Компания предлага сафари край бреговете на Сомалия, ако любителите на двукраки цели нямат собствено оръжие, дават им под наем.

Круизна компания пусна в интернет оферта за сафари за... сомалийски пирати, съобщава Черно море, он лайн издание за българското Черноморие . Според рекламата корабът, който потегля на 29 май от нигерийското пристанище Момбас, ще се движи край бреговете на Сомалия до Джибути, където ще е финалът на круиза.

Думата сафари идва от суахили и означава приключение - точно това ви предлагаме и ние, твърди рекламният текст.

Организаторите обещават минимум 2 нападения на пирати по време на плаването, а ако това не се случи, се задължават да върнат половината от предварително заплатената цена. Корабчето ще плава със скорост 5 възла на 12 мили от крайбрежието на Сомалия. Ако при първото преминаване никой не го нападне, капитанът ще обърне и ще се върне към началната точка. Така ще обикаляме край бреговете на Сомалия не по-малко от 8 денонощия, докато все пак не ни нападнат, обясняват организаторите. Нощем корабът ще бъде ярко осветен, периодично във въздуха ще се изстрелват фойерверки, а насочени към брега тонколони ще излъчват диско музика, за да привлекат вниманието на пиратите.

Всеки от пътниците може да вземе любимото си оръжие, но ако не разполага със собствено, от компанията ще му осигурят срещу заплащане. Участието в приключението струва $800 на ден в каюта за двама. Безплатно се осигуряват по 100 трасиращи патрона. Под наем се предлагат автомати М-16 и АК - 47 ($45 за ден незаредени) с по 100 пълнителя (съответно по $15,95 и $14,95), снайперска пушка Barret M -107 .50 ( по $55 на ден) с 25 пълнителя (по $9,95) и дори противотанков гранатомет - за $75 дневно с 3 стандартни заряда по $200. Приложена е и цената на мунициите за тях. Кафето и закуските на горната палуба се осигуряват безплатно ог 7 до 18 ч. Храната обаче се заплаща допълнително, предупреждават от компанията.

Местата са ограничени, така че побързайте, приканва офертата. Ето какво гласят и показаните коментари в сайта към нея:

"При последния круиз със сигурност утрепах трима. Никога повече няма да ходя на лов - нищо не може да се сравни със сафарито за пирати"
Ларс, Хамбург, Германия
"6 атаки за 4 дни, довърших трима, а 12-годишният ми син потопи с автомат 2 лодки. Крайният резултат пирати срещу пътници е 0:32. Круизът си струваше парите до последния цент!"
Доналд, Солт Лейк сити, САЩ
"Боже, не съм изпитвал такъв кеф от времето, когато воювах с вертолети във Виетнам. Не се бойте, нищо не ви заплашва, пиратите просто не успяват да излязат на линията за прицелване заради антикварните си ръждиви калашници."
Дан, Толедо, САЩ
"Стреляхме ги като патици, честна дума. А двама ранени пирати, които паднаха във водата, пред очите ни бяха изядени от акули. Никога не съм крещял така в живота си!"
Зеке, Спрингс Кентъки, САЩ

Рейтинг

Коментари

vaso - на Thu, 28 May 2009
... а всички млади дами, културно поругани, ругани, ругани, ругани, ругани...
С пиратско флагченце, оле!
Shorty - на Thu, 28 May 2009
Ахахахааааа, забравят, че сомалийското пирати си има за съюзник небрежното пирати, което има навика да се притича на помощ със свръхзвукови шхуни! Да внимават участниците в сафарито, да не бъдат културно поругани!
vaso - на Wed, 27 May 2009
Ахахахахаа, не е истина просто. Мотото на официалния сайт е:
Most cruises offer a mini-bar
We offer a mounted Mini-Gun!!!
И нахални, нощно време кораба осветен, яко музика и огнетворки, да не би случайно сомалийското пирати да не забележи. И като дойдат с коритцата... яко фрагове. :D
Е тва са предприемчиви хора!
Verena - на Wed, 27 May 2009
официалния сайт: http://somalicruises.com/
Fun for the whole family!