Службите - vaso - 2008-09-12 14:30:43
С тази си статия, искам да хвърля малко светлина по въпроса със службите, тяхната структура, цел, принципи на работа и свери на действие. А именно да обясня на долните потребители кои и защо са „Плажната полиция” и „Отряда за бързо налазване”, тъй като често става въпрос за тях.

Плажната полиция е звено на министерството на вътрешната плажната политика и извънредните крайбрежни ситуации. Нейна най-висша цел е да следи за реда по плажовете и прилежащите им територии, както и за реда в позата по гореизброените. Не всеки може да стане плажен полицай. За да бъде някой член на тази престижна служба трябва да отговаря на множество изисквания, както и да има безброй качества: А именно:

- Да бъде небрежен до смърт – толкова небрежен, че дори стадо голи украинки да неможе да смути пиенето му на мента със спрайт.

- Да бъде позьор от класа – само истинския позьор може да забележи разликата между истинската, класическа, организирана, плажна поза и обикновенната, безидейна плажозамърсяваща и законопогазваща селяния.

- Да бъде посветен в тайните на традиционното, японско волейболицо.

- Да умее да се изплющява във водата от всяка една точка на плажната ивицита за под 5 секунди при подаден сигнал. И да умее да го прави със стил.

- Да може да събере целия отряд + екипировката му под един чадър без това да се набива на очи, защото полицията трябва да бъде незабелязана и да се слива с плажуващите.

- Да бъде безсмъртен поне от части, за да оцелява след падане на врат от 2 метра височина след демонстартивна поза, неизменна част от плажното волейболицо.

- Да умее да управлява различни типове превозни средства, както на 4 така и на 2 колела, както и такива без колела и с платна.

Както вече сами сте се убедили, професията плажен полицай не е за всеки. Плажните полицай са корави момчета, които не се спират пред нищо за да въдворяват ред на плажа, да наказват жестоко всички нарушители и най-вече нарушителки, да пребиват не пребити жаби, да разиграват не разиграни катерици и да им подавад полицейския жълъд!

Отряда за бързо налазване е тактическа единица, под прякото командване на министертвото на налазването и силовото позьорство. В тази единица биват приемани само най-отбрани служители, които са се отличили като изключителни налазвачи. Тук вероятно ще забележите някои сходства в изискаванията на двете служби при приемането на кадри, именно затова те действат в такъв добър синхрон и имат толкова общи мисии зад гърба си. Основните изисквания към всеки командос са:

- Да бъде небрежен но и осторожен и никога да не обръща гръб на евентуални нарушителки, дори и когато лежи на камофлажната си плажна кърпа, която не се вижда и изглежда сякаш командоса лежи на самия пясък, но това не е така.

- Да владее тактики за налазване от най-долен тип. За да може с тях да изненадва нарушителките, който объркани и сконфузени сами да се предадат в рацете на властите.

- Да умее да се разполага в непосредствена близоаст до базовия чадър на нарушителките и да притъпява вниманието им със скалъпени историй и небивалици, докато неговите партньори от плажната полиция се появят за да извършат арести на незаконно притежавани телефонни номера. Тук трябва да отбелжим, че арести могат да извършват и комадосите – даже това е за предпочитане заради техния груб и директен подход, който рядко търпи откази, каквито на практика отсъстват изобщо.

- Да бъде посветен в тайните на плажното волейболицо, също като колегите си от плажната полиция – това е жизненоважно за успеха на съвместните мисии на двете звена.

- Да умее да птрулира по плажа с коварно небрежество и да се спуска, като плажна игуана със страховита плажоразравяша сила при най-малко съмнения за нарушение, или само при вида на не пребита жаба или не разиграна катерица.

- Да умее да борави със сложни апарати от типа N80. Това е секретен прибор за комуникация, който изненадва с разнообарзни пречки и лъжедефекти дори самите командоси. Това обаче осигурява употребата му само от самите тях. Просто никой друг не може да се справи.

Професията на командоса от отряда за бързо налазване е съвсемн нелека и опсана, както сами сте се убедили. Служителите в звеното се срещат с най-ужасни трафикантки на жаби и катерици, нарушителки на реда и закона по плажа, както и водни престъпнички. Упражняват своята професия при най-ужасни атмосферни и топографски условия и униформите им са вечно пълни с пясък.

Поклон пред работата на момчета от двете звена, които всеки път рискуват крайник, както и трайно затъпяване при контактите си с престъпния свят на жабо-катеричи трафикантки от различни националности, както и с прдставителките на невидимата паралелна вселена на "Секса и града".

Тук искам да спомена имената на някои от най-изявените полицаи и командоси за този сезон.


За плажната полиция:
ст. лейт. Позе Позевски
кап. Пор Пороцин

За отряда за бързо налазване:
ген. Налазиньо
адм. Обалзиньо

Рейтинг

Коментари