Епа нема заглавие !  - ivan - 2009-02-24 23:45:56
ВНИМАНИЕ! Тази статия ЩЕ съдържа цинизми, простотии и със сигурност ще байпасне секви филтри на благоприличие и т.н. Така че който не го кефи Suck my motherfuckin' dick както е казал Брат Айс Ти.

Ебаси... чуствам се като кълцуни след центрофуга. Изтискан, смачкан, сдъфкан и изплют. Нема начин .. тоя блог ще има малко ИТ. Се пак средата на седмицата е - няма какво друго да ми се върти из главата. Както много от колегите знаят - това софтуерът е живо нещо - ражда се, расте, остарява, погрознява И ЗАПОЧВА ДА ДРАЗНИ. Наскоро с колегите стигнахме до мъдрия извод да направим рефакторизиране на една сравнително мастита част от нашия софтуер - и няма как пак се сетих за онзи стар виц - " Как се бил образувал Големия Каньон - Епа мноо просто - евреин изпуснал 5 цента в заешка дупка " та и ние така ... изпуснахме 5-те цента и си еба мамата. Отначало си мислиш - епа ... тва не е толкова сложно, че го изкодим та барабар с тестовете и рисков фактор 1.5 макс. 25 часа ... НЯМА ПРОБЛЕМ. Дада ама не ... ( yes, yes, but no ). За не-колегите ще обясня. В общия случай има един лаф който казва, че кофти кодът мирише. Тва ще рече че като някой е подпръцнал лекинко се усеща. И какво се прави в такъв случай - отваря се една дупчица, че да може пръцнатото да си излезне. Проблемът е когато отвориш дупчицата и оттам започват да изригват доста масивно количество втечнени лайна под налягане и колкото и да си мислиш, че няма да се опръскаш, накрая винаги се оказваш омазан до уши (and yeap - this is the point where the shit hits the fan). Тогава все още оптимистичният програмист се опитва да втвърди лайненцата до някаква маса която подлежи на сортиране претегляне подреждане и т.н. Та след като се оформят кюлчетата лайна се сортират по кофички канчета бидони и т.н. исе запечатват така че да не миришат и да не пречат. ДА АМА ПАК НЕ ... все някой идва до мъдрата идея да пробие кофата и пак се започва всичко наново ...И се замисли - колко надълбоко в заешката дупка трябва да се завира човек. Аз съм идеалист и докато не опаковам всяко лайно поотделно не мирясвам, обаче колегата ме светна на една много голяма мъдрост, която е следстие от приложения материал. Както бях обяснил преди време - то това баварецо е като шопо - изключително мъдра и прозорлива гад. Та се пак да не товарим сървъра - реших да приложа линка ей така - http://www.goassmass.de/esv/images//problemloesung.pdf. За не-немско говорящите ще има превод ако пожелаят.Аре много и ви здраве


П.С. Очаквайте скоро и новини от ивента ( колко яка хубава българска дума ) наречен " Сноу анд фън ин Аустрия 2009 ". А РУМЕНЕ ... ДА НЕ ЗАБРАВИШ МИНЕРАЛНАТА ВОДА ОТ ТАТЕ, ЧЕ ТОЯ КЪСИЯ КОНСУМИРА РАКИЯ КАТО РУСКА ПОМПА ТИП "БИБО".

Рейтинг

Коментари

Shorty - на Thu, 26 February 2009
Ох, мноо се смях, макар че и много трябваше да помисля за да разбера някои :DDDD
rutash - на Wed, 25 February 2009
А, флоучартът рулира! Аз съм го киризил някъде и на английски, ама баварския е просто .. нямам думи.
vaso - на Wed, 25 February 2009
Пуяко с голяма денивелация, слушай са 'кво 'щи кажа. Много добре те разбирам, макар че не мога да пиша код. Обаче работата ми е да карам това, което някви тъпаци са написали да работи. А като ми попадне в ръцете в него има има дупки от, които бликат течни говненца. Ти, като кодер, можеш да бръкнеш в кацата, да прибавиш аковтвърдител и да спреш теча. Аз мога единствено да запущвам дупките, с квото ми дойде под ръка, или със самата нея.
Четейки написното от теб, в празната ми тиква изплват няколко сентенции, койтио имат върху себе си големи мигащи червени лампи, а именно:
"Never touch a running system"
и
"If it's working - don't fix it,
I gave it to you straight - don't mix it!"
И те така, и те така, и те така!!!