Женки шофьорки, педери боксьори и негъри скиори - vaso - 2008-09-26 12:28:51

Вярвате ли в митични същества, а в извънземни, а в чудеса? А че жените умеят да управляват коли? Тук бързам да конкретизирам тезата си, преди да са ме нападнали долните женки. Имам предвид, да упрваляват МПСта АДЕКВАТНО. Защото както се убеждавам всеки ден, да ги търкалят някакси по пътя могат всички. Аз пък немога да си пусна пералянта – ма не се правя на отворен нали? И не се обиждам когато някоя жена ми каже: „Ти една пералня неможеш да пуснеш!”. И като някои пуска пералня аз не се пъна пред него да въртя програматори, да настройвам градуси и центрофуги и не правя странни знаци с ръце.
Вчера сутринта, кротко си пътувам към офиса. Спирам на светофара в средната лента. Знам че след кръстовището най-дясната е по-преспективна. При подаден зелен сигнал на светофарната уредба всички потегляме, включително сивата Орел Корса пред мен – е да, с малко закъснение, ама и аз да си слагам грим и да пуша и аз ще се чудя с коя ръка да вкарам първа, + тва не е ясно къде е първа, никога не се знае. Изтегля се корсичка, аз подавам културно десен мигач и се преустроявам с лека газчица. В този момент корсата ме засича животински, без мигач и без предупреждение. Изтеглям лостчето за мигачите към себе си с лява ръка, натискайки клаксона с дясната и псувайки обилно – загадка към читателките – какво правя с лявата си ръка? Никаква реакция, дори едни аварийки не последваха за да се извини. На следващия светофар заставаме успоредно, аз вече съм си го изкарал на мацката, препсувал съм я и нещо си бърникам по радиото. В този момент забелязвам, с периферното си зрение, което при пиратските черни пуяци е изключително развито, че тази същата от съседната кола ми прави някви знаци. Поглеждам и какво да видя!? Девойката прави въртеливи джижения с китката си и по устните и прочитам: „Абе тъпанар, ти луд ли си бе!?”. Признавам си, в първата секунда се скунфузих? Как не ме е срам бе, деееба! Как може да съм такъв уруд! Как може аз да си позволявам да подавам мигач и да сменям лента, карайки зад нейно величество. И на всичкото отгоре, да пропусна да уловя нейния лайт мотив за смяна на лентата. В секса и гарада, Кари като кара, никога не я показват да дава мигач, как пък ние тука софийските Карита ши даааме мигач!!! Лявата ми ръка се прокрадва към дръжката на вратата, където се намират контролите на предните прозорци (задните нямат контроли щото нищо неможеш да правиш с тях – италианска му работа), половин секунда по-късно десния ми прозорец вече е наполовина свалаен. От още необелилото ми първа дума за деня и прегракнало гърло се изтръгва едно мощно: „ПУТКО МАААААА!!!!!!!” По примера на един старши пуяк.
Може ли да съм такъв простак и антиджентълмен, начи. Те са дами, а не опасни за движението индивиди. Не съм прав, някакси да се сърдя. Защо сега така лошо се дъжа?
Друго си е да се забиеш срещу някой, в тясната улучка пред мола и само да дигаш ръчички, като те питат: „И кво праим сега?” Orange and green turkeys, can I get a witnesssssaaaa? Каране назад, успоредно паркиране, съобразяване с пътните условия, знаци, маркировка – някой изобщо гледа ли ги тия неща. Кара срещу теб в еднопосочна улица, казваш и че не е права и че улицата е еднопосочна и то в твоята посока а тя седи и отговаря: „Знам”. Кво да направи човек в такава ситуация? Да сляза да я набия? Немога да посегна на жена, не и с ръка... ;) Да и обясня, правилника за движение? Нито ми е работа, нито ми се губи време, нито ще ме разбере. Да седя и да чакам да се върне назад? Ако реши да тръгне назад може да вкара попогрешка първа и да ме удари – по-добре не! Ще се върна аз назад, псувайки тихо и безсилно, макар и в правото си.
Питам се, докога ще ги пускат по улиците? Тва да дадеш на жена книжка е все едно да дадеш на маймуна картечница. Па и нагли на сичкото отгоре!!! Е тва най-ме дразни. Абе, като виждаш че не си права, замълчи си и се извини, дееееба твойта болест шашава!
Разбира се, има и изключения, колкото да потвърдят правилото – Дидо, за тебе говоря, рацерко! Ти дето се напиняш по светофарите на бат ти Васо – черния, пиратски пуяк. :Р
И те така, неам нерви вече да им търпя глупостите, а да се нервирам няма смисъл. Затва слагам пиратското знаме и се пазя от нежния авто-пол.
Айде, налитайте, готов съм вече!!!

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

dolna_cherta - на Fri, 26 September 2008
е как задължително ше почерпа :) мерси за пожеланията :)
rutash - на Thu, 25 September 2008
И да почерпиш ...
vaso - на Thu, 25 September 2008
Мале, Бексквидо и ти ли! И ти ли Брутке?! :Р
Ибаам са! Ай честито тогава за новата карачка, със здраве и безаварийно да си я шофираш!
dolna_cherta - на Thu, 25 September 2008
БАТ ВАСО, МАЙ ДОСТА СА ТЕ ЯДОСАЛИ ТИЯ ЖЕНКИ,А (дееба, мама им дееба)?
ВЗЕХ СИ АВТОМОБИЛА НАЙ-НАКРАЯ И ИДВАМ ДА ТЕ ЗАСЕЧЕМ ОЩЕ УТРЕ :):):):) АМА НЕМА ДА СЪМ ТЪПА ЗА СМЕТКА НА ТЯХ :):):):)
mai4ka - на Thu, 25 September 2008
...аз и друго забелязвам -колкото по голям автомобил(джип,КАМИОН),толкова са по смели !
vaso - на Thu, 25 September 2008
Много ясно, че не слагам всички под общ знаменател, ето сетра ти примерно може да кара. И че е пълно със мъже дето карат все едно са безсмъртни също е факт. Аз не го успорвам. Принципно се наблюдава следното - колкото по-скъп и спортен е автомомобила - толкова по-малко правила за движение важат за карача му.
rutash - на Thu, 25 September 2008
Ама то тука Вас малко не се е доизяснил според мене. То целта не е да слагаме някой под общ знаменател. Просто си споделяме опит. Иначе, аз знам, че не всички са така, плюс това има голям контингент тъпунгери, качени в лимузини, имащи се за безсмъртни. Съответно нахални. Айде бате Иване, айде идвай си, да се возим с Defender-a в задръстването. Как искам да ме засичат .. не е истина!
vaso - на Thu, 25 September 2008
Нека коментират! Да видя какво ще кажат в своя защита! :)
mai4ka - на Thu, 25 September 2008
Като цяло сте прави?!И аз седна ли зад волана се потрисам ,но не само от жени ,а и от нахални мъже.Все пак не трябва да забравяме винаги има и изключения.И не смятам ,че всички женки трябва да сме под един знаменател.
Само едно искам да кажа-дано и аз не изнервям така другите участници в движението :)
rutash - на Thu, 25 September 2008
Хм, тука ги усещам коментарите. Но за оня ден пред Mall-a съм 100% зад тебе. Нямаше такова същество. Как успя да усуче 30 коли като спагети, та никой да не може да мръдне. И накрая каза "Ами, аз чаках много ..."

А коментара на тая със затворената улица също ме разби. Идва срещу мене, разбираш ли и аз правя знаци. Викам затворено е, соча знака. Thumb-up отсреща, от устата и се чете "Знам"! И Вас я погна, вика: Затворено е. А тя - да, да знам. Всмисъл известно й е, благодари ни, че и напомнихме, но това някак си не я събаря изобщо. К'во пък толкоз. Бате Иване, мале как ми липсва онова дизеловото с 5те цилиндъра и опасаното с тръби джипленце!