Мейл от приятел - ivan - 2009-07-17 14:39:38
Мили приятели,

Преди седмица бях на тенис лагер, който се проведе на територията на един дом за деца с физически и умствени увреждания в село Дълбок Дол (на 13км. От гр. Троян). След като прекарах няколко дена там останах наистина потресен и силно натъжен от условията на живот, който водят децата, настанени в този дом.

Домът естествено е заврян максимално надалеч от цивилизацията. Селото, в което се намира, почти няма останали жители. Няма интернет, няма банкомат, има един мизерен магазин и едно малко кафенце на територията на дома. Можете да добиете представа какво е да живееш на едно, макар и красиво, но забравено от бога място, без връзка с цивилизацията и околния свят.

Замислих се с какво бих могъл да им бъда от полза и какво би направило съществуването им, макар и малко, по-приятно и по-интересно. Реших, че два, макар и не нови, компютъра и достъп до интернет през Mtel GPRS ще разнообразят ежедневието на децата в дома.

Ще се радвам, ако решите да се присъедините и вие към тази инициатива и помогнете с някаква сума по ваша преценка.

Благодаря ви, че отделихте време да прочетете това писмо и ви благодаря, ако решите да помогнете за това добро дело.

Влади


-------------
Отделно ще се земе тенис маса която аз ще закарам с Дефендера и ще попраскам с децата малко тенис на маса. Ако някой си мисли, че има теоретичен шанс да ме бие е добре дошъл.

Мисля че е излишно да ви казвам какво целя с този мейл както е излишно и да ви казвам как и какво да направим. Който има мерак да ми пише. Досега има събрана една добра сума за 2 машини - един приятел на Влади е дарил 3-та аз също имам една, но незнам дали не е много стара. Преговаря се с Мтел за безплатен интернет.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Fri, 17 July 2009
И аз имам една машина. За интернет ще стане идеално. Даже и Линукс си има на нея. Да кажеш като ще ходиш да ти я дам да я натовариш.