Едно пътуване до дълбините на иначе плитката баварска душичк - ivan - 2008-10-22 19:41:02
АААА Румене .. последното 'А' не го прие ... тря се фиксне :) (малко отклонение)

Седя си и си смятам колко часа трябва да направя още, та да не съм на минус утре и други ден когато смятам да се изнижа изпод вратата по-раничко и да се занимавам с разни приятни дейности като тва да гледам циците на някаква си Лора. И сметката показа, че трябва да седя още 30 мин. Обаче ... нали знаете какво правят мишките като я няма котката - шефа сбърка, че си тръгна толкоз рано.

Както някой от вас знаят - а можеби и са видяли Октомврийския празник ( Octoberfest) се води за най-масовото смазване с бира на света. Ся ... има слухове , че в Китай някое малко селце ( 10 000 000 души) също има такъв празник - ама както знаем тва китайците не са хора така или иначе. Та за мен Октомврийския празник си е най-ключовия. Сетих се да подсетя Румен и Шморци да допълнят тука с техните впечатления та да се получи една убава пълноценнннна статия.

Започва се така ...
С влизането ( обикновено вече на няколко бири или още казано "вкаран в работна температура") посетителя вижда едно огромно открито пространство можеби почти колкото Пловдивския панаир пълно с разни въртележки мигащи други работи и разни странни къщоподобни големи палатки. Така ... върви се напред и се бута въпросният посетител и гледа атракционите еидн по един. Паралелно с тва естествено гледа и циците. Както един долен тип сподели - " Тва вика си е Boobsfest". За непосветените - мъжката баварска носия се състои от зелени кожени панталони, вълненки чорапки тип калцуни, кожени обувки тип "галошите на баче Кико" и ризка с бели и сини мотивченца. ОБАЧЕ женската носийка представлява една пола под коляното с доста приятно изрязано деколте и притегнат корсет. ТА циците направо си излизат и те удрят по челото. Та да се върна на атракциона - мен най ми хареса онзи дето си се возят посетителките по една гумена лента и в един момент случайно един мега вентилатор им дига полите зад ушите. Е ... подробност, че не видях една мацка с прашки ( а аз седях доста ). Се пак за немкини си говорим - за тях бръсначката е сигурно откритието на 22-ри век ... но тва е една друга тема.
Върви си посетителя напред и се чуди ся къде да седне да пие по една бира. Най-често в палатките няма място след 9:00 сутринта ( мдам правилно съм написал) - с изключение в неделя може да има до обяд. Та представяме си че нашият посетител си намира място вътре в палатката и започва да прави това което се прави там най-добре - да пие бира. Мдам - бирите са по 1л. - аз не съм видял да има по-малки. дори онези малките момиченца на по 18 с мъка дигат тежкия Мас и го тряскат в тъплата. За забавлението на публиката ( която е само около 5000 души в палатка) се грижи най-често оркестър. Той свири принципно баварски блибочи, ама от време на време се бъзикат и свирят примерно нещо на Guns'n'roses. Та веселба - докъм 12 всички си седят по местата и кротко си поркат, но след тва става забавното. Всеки е на поне 3 Маса ( което си е доста като се има предвид ,че и бирата е по-твърдичка) и почти всички се качват рано или късно на пейките (не на масите, щото иначе мое да се опитат да те изфърлят от палатката- да речем, че посетителят го е пробвал) и става лудницата. Вървят всякакви хора от всякакви краища на света и се запознават с всеки. Дори немкините стават по-разговорливи и направо приличат, че да се забавляват. Сега тука е момента да се обясни за панделките на коланчетата - та начи една мацка ми се скара, че не съм го знаел. От ляво значи - свободна съм, отдясн - не съм, отпред - ами май ще ми е за пръв път, отзад - недефинирано ;). Така ... нататък май май не ми се разказва, щото има наистина доста долни детайли, които ще ги спестя ...
След като излезне посетителя може да се повози на атракционите - има една въртележка със синджири, която прилича на оная в борисовата градина, само дето дига хората на 30м и там ги върти. Тя получи кодовото име Сити Драйф. Има и разни влакчета и т.н. Та .. да речем, че посетителят отива на влакче - от ония дето се мета с главата надолу. Та ако посетителят пасне в седалката ( а не му стърчат коленете и му се затваря предпазния колан) се вози. Най-често вече супер пиян. Най-интересното е, че от макар и малкото претоварване не мое да се издрайфа човек ... И тук пак спираме за цензура.

Та така ... интересното е, че всички хора се променят за 3 седмици и започват да се веселят - държат се отпуснато говорят си - т.е. приличат на хора. Странно ми е защо не го правят по всяко време. Защо трябва да сме дървета през останалите 49 седмици ? Странно - явно съм абориген и не мога да осмисля тез моменти ...

Аре времето изтече ;)

Рейтинг

Коментари

Shorty - на Fri, 24 October 2008
А, още утре ще ембедна едно клипче от последната въртележка, ама преди Лора, че после май чак в неделя ще се появя... А аз съм си говорил със стари баварки и те казват, че панделката преди не се слагала отзад, ама от 60-е почнали и така, от солидарност към гостуващия турски народ.
rutash - на Thu, 23 October 2008
А, да - за последното А, дето не се е записало. Толкоз е поленцето в таблицата. Аз и входа съм ограничил, така че ти требе да си видел, че не може и да се напише даже.
rutash - на Thu, 23 October 2008
Тука и язе сакам да отбележим две-три до четири работи, не повече. Начи за девойките и панделката отзад - това си е дефинирано много добре, но да не затормозявам читателите на блога с мойта простотия.

После - по дявола и за боговете, братя, не се возете на нищо след употреба на 3-4 маса бира!

А германците, защото са олигофрени на 99% се роботизират 49 седмици в годината и се омазват през останалите три. Вместо да взимат пример от нас - изостаналите народи. Ние си наваксваме редовно и нямаме такива изцепки.