Учебник по кормуване - общи положения - vaso - 2009-11-27 13:48:34
Тека! Мола ва, тъй като си видех именцето да ми обърнете внимание на неколко мноо важни правила за уличното движение, в който сакам да ви светнем, рииш' ли!

Начи, правило 1: Като минаам, сичко да бега! Второ - видите ли ме, начи - газим!!! Трето - ако е жена, начи требе да кара, оти да не изостане от еманципацията, пък и все някакси трябва да стигне до МОЛот, кадето да паркира, както Зеленият пуяк е заснел. Ако не си е купила сама колата, значи кара голям, мощен, скъп и напълно неподходящ за нея автомобил, който неможе да кара, нито да паркира, нито да разминава с други автомобили, нито с бордюри, кашпи, знаци, баби, врати на гаражи, дядовци и други статични предмети, нито да позиционира на пътя, нито нищо. Ако си го е купила сама - па същото, обаче автомобила не е голям, мощен и скъп. Тека, до кой номер бях стигнал, а да, четвърто - колкото по-скъп, по-голям и по-мощен автомобил караш, толко по малко те лови закона и ти се налага да спазваш правилата. Толкова повече можеш да го караш в насрещното, в успореното, в локалното, в отдалеченото, по тротоара, през парка и по фасадите на сградите, както и можеш да го паркираш необезпокояван на горепосочените места, без страх от паяци, хлебарки, попови прасета и други насекоми.

Сега малко изменения в правилника, които чакат да бъдат гласувани:
На кръстовище на равнозначни пътища, с предимство е Mercedes-a. Ако няма Mercedes с предимство е BMW-то, ако няма и BMW с предимство е маршрутката, ако и нея я няма, значи ще се появи всеки момент.
Ако се засекат 2 Mercedes-a, с предимство е този с по-нова година на производство. Ако са с еднаква година на производство, с предимство е този с по-тъмен цвят. Ако и двата са черни с предимсво е водача с по голям пистолет.
Ако на кръстовище на равнозначни пътища се засекат джип и лека кола с предимство е джипа, защото леките коли са леки и могат да чакат, пък на джипа му е тежко и неможе. Леката кола трябва да чака и да покаже уважение на водача на джипа като ритуално се фърли, рииш' ли, в първатъа дупка, която намери.

Принципно важат следните предимства между автомобилите, при еднаква година на производство и цвят:
Mercedes S Class AMG бие всичко.
Mercedes S 600 бие BMW 750.
BMW 750 бие Audi A8, ако не е W12. Ако е - се стрелят и си забиват кирки, докато някой се откаже, или се обадят от лизинговата къща след репортаж по БиТиВи.
Audi A8 бие секва друга четериколесна гад, която е дръзнала, рииш' ли, да му се изпречи на пътя, както и на по-горе споменатите.
4 (с думи: четири) Фиата, бият чифт Ситроени и Пежо. Фул хаус - 3 Лади и чифт Москвичи бият новата C Class-а.
Mercedes G 55 AMG бие всичко и сам себе си, защото за него правила просто няма. Освен това, те по принцип се движат по няколко за да могат по-повече.

Друг закон, който очаква гласуване:
Предлага се подаването на мигач да се наказва със смъртно наказание. Този навик е вреден и опасен и трябва да бъде забранен по следните причини:
Ако водач подаде мигач то хайляк с мотор може да не оцели камион с тор. Освен това, други участници в движението може да разберат какво възнамерява да предприеме водача и да бъдат подготвени с маневри. Това е погрешно и опасно - трябва всички, през цялото време да са осотрожни и да внимават в пътната обстановка.

Те тава, са само някои от общите положения, на които исках да спра вашето внимание.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Wed, 2 December 2009
Представям си ръчната на БМП. Сигурно блокира задното движение некъде изцентрално.
vaso - на Wed, 2 December 2009
БМП-то хаби мноо тунджа, баце! Вярно, ще е душевна чекия движението по улиците, ама не се връзва финансово. Но пък си има и плюсове.
1. Паркираш кадето пожелаеш, независимо има или иняма места, просто ПАРКИРАШ.
2. Можеш да закараш цялата компания на диско, вътре бол места, може и с данъчен кредит да го купиш, може да пиеш и после да си тръгнеш и никой неможе да те спре, не че подкрепям пиенето и каранато да бъдат смесвани, чисто теоритично.
3. Не сменяш зимни и летни гуми и няма кой да ти каже: "Кой ги кара тиез квадрати?"
4. БМП-тата не ги крадат много, като цяло, не ги и карат много, ще си интересен. ;>
5. Доколкото знам, можеш да му сипеш почти всичко и пак ще фърфи.
6. Дупките по пътищата практически не те засягат, нещо повече, ако му дръпнеш една "ръчна" на някоя павирана улица, мигом си генерираш своя собствена дупка.
7. Ако някой те ядоса, винаги можеш да му бутнеш къщата, или да му направиш 3-4 нови "входа" в блока.
Сигурно има и други плюсове, обаче мисля да отида на обяд...
Shorty - на Wed, 2 December 2009
Значи, ще си зема за 10000лв. едно БМП-2 и ще си карам сааамо стриктно по правилник, а вечер, след като паркирам, ще слизам с един лост да махна полепналите коли, да не ми скърца от триенето на метал в асфалт...
vaso - на Wed, 2 December 2009
Аз днес бях освиркан от една кифла с BMW Compact. Ситуацията беше безумна, аз с цялото си нахалство и пречех да се движи в насрещното. Как ме не беше срам!
alioth - на Tue, 1 December 2009
http://kaknese.blogspot.com/2008/07/bmw-parks-in-sofia.html
vaso - на Tue, 1 December 2009
О да, забравих, и CLS също им е познато като абривиатура. :)
И както вече разбрахме, на въпроса: "Ти какво караш?" вече отговарям с: "Бравос". Когато осъзнаят грешката, вече ще е късно. :>
Dayana - на Mon, 30 November 2009
Аз пропуснах май, ама къде е CLS 630 :))))))))))
rutash - на Mon, 30 November 2009
Треа и специална графа за разните му там брабуси и други. Може да ги турнем в графа "коли над половин милион лева".
Shorty - на Mon, 30 November 2009
Може, ама V12 е по-гъзарско от V8 и освен това ще й кажа, че тва е S-класа и точка - те си приличат :)
Абе, мани, ама в бг S и Х5 са повече от ладите - ако караш москвич или лада, ще привличаш повече внимание.
vaso - на Mon, 30 November 2009
Начи, не сте прави, тук никой не говори за показатели на автомобила. Те се класират по гъзария. Гъзарско е да караш S Class-а, щото всички я разпознават. Кажи на някоя обикновенна кузоначена кифла в Sin City: Епа, я карам 760 Li! Да видим, дали ще реагира. S Class-ата си е еталон.
Shorty - на Sat, 28 November 2009
Ми да, все пак има с 50% повече цилиндри :)))
Iliya - на Sat, 28 November 2009
Мисля, че картите могат да се подредят по-добре - примерно BMW 760Li бие Mercedes S Class AMG :)
Shorty - на Sat, 28 November 2009
Брао! Особено добре ми се отрази фул хауса! Ама аз вече не ги пускам такива (в редките случаи, в които карам) :))))
alioth - на Fri, 27 November 2009
скоро смятам да покажа нагледно правилното прилагане на гореспоменатите "ЗЛАТНИ ПРАВИЛА" ;)