Учебник по кормуване - пешеходци - част втора  - vaso - 2009-12-11 16:47:17
Тези от вас, които вече са се запознали с първата част от моята публикация, вече са наясно с първата основна класификация на пешеходците. Друга част, вероятно пък съвсем са се объркали и са си споминили думите на Страдивариус: Покарай мойто параходче, пък пей ми за любов. За тях искам да кажа - не се притеснявайте, това е съвсем нормално.

Досега разгледахме делението на пешеходещите според възрастовата група, в която попадат. В часност, можем да използваме множество признаци за деление, дифернциация и клсасификация на пешеходците, но погледнато глобално има само още един основен признак, на който ще спрем вниманието си днес. Той разделя пешеходците в две специфични, големи групи. А именно:

Втори признак - първични полови белези на пешеходеца:

Категория първа: Мъжехоци - Мъжеходците съставляват по-голямата част от пешеходния конгломерат. Това се дължи на факта, че голяма част от пешеженките, на които ще се спрем малко по-късно, биват развозвани в различни персонални (немасови) превозни средства, или се саморавозват в гореспоменатите, често закупени им от представители на вида мъжки вколовозци. Тук е момента да спомена, че мъжките индивиди от двата вида - мъжеходци и вколовозци, много често влизат в схватки помежду си за установяване чии първичен, полов белег е по-голям и не на последно място, с цел демонстрация на интелектуални качества пред пешеженките. Това често са млади предтавители на вида. Ако тук направим едно експериментално сечение между двата признака - възраст и полова принадлежност, ще установим, че въпросните попадат в категория пешлемета. Когато при така състоял се двубой не може да бъде излъчен очевиден победител, резултата се установява, посредством дуел по решаване на судоку с два молива без гума, цитиране на любовна поезия по памет, определяне на твърдост по скалата на Моос или спортно скубaне на млади овошки с корен, като за секундати е прието да се призовават австралийски завирушки или грубоухи макаци.

Мъжеходците са ведри, движат се бързо и целеустремено и имат понятие от законите на физиката, тези на вселента както и от някоя друг заблуден параграф от закона за джижение по пътищата.

Категория втора: Пешеженки - за тези създания можем да кажем само едно - видите ли пешеженка, бъдете готови за всичко. Различни източници от целия свят, говорят за най-невероятно поведение на тези иначе нежни на вид (поне някои от тях) същества по време на пешеходна промяна на координатите. Учени от Южна Азия докладват за пешеженки, който засичат слонове, настъпват ги по хоботите, чупят им бивните и отпешеходват в неизвестна посока. Освен това, показват средни пръсти на тигри и се разминават без нищо. Колеги от най-северните части на Европа са споменавали за пешеженки тичащи след кучешки впрягове с викове: "Ласи, Ласи, спри да тичаш - закачила ти се е шейна!". Африка - местни, туземни, пешеженки пешеходят върху зебри докато животните пият вода от полупресъхнало езеро.
У нас има докумнетирани случай на пешежнки пресичащи десетки улици и булеварди без да вдигнат поглед от "Космополитан"-а. Такива могат да бъдат безпогрешно разпознати по носените от тях пичеходни обувки, видяни в последния сезон на "Секса и града". С тях пешеженките пичеходят из МОЛ-овете и закупуват от там чанти, червила, чекни-баджакници, чорапогащници и всевъзможни други чикии. Както виждате, поведението на пешеженките не се влияе от географското им разпределение и ареалите, които обитават.

Пешеженките пресичат смело, дори понякога нагло, особено когато са оскъдно облечени. Те разчитат на вродената толерантност на вколовозците при вида на оскъдното им съблекло.

В заключение на тази глава от учебника по кормуване искам да обобщя следното: Пешбродеца е странно и понякога плахо съзадние, но към него трябва да се отнасяме с уважение, като към равноправен участник в т.нар. улично седение, тъй като в нашия прекарсен град, движение вече няма.

Рейтинг

Коментари

vaso - на Mon, 14 December 2009
Виж сега, при мъжете дали се возят или карат няма значение, те си преживяват шофирането. Малко ли съм ритал спрачката докато съм се возил, ти също предполагам. + това "Колокарец" не звучи толкова добре, според мен.
При мацките обаче е все тая. Независимо на кое място в колата седят, все си се возят. :) Никога няма да го забравя онова исказване, още настръхвам като се сетя за тази девойка: "Аз си карам моето си каране, другите трябва да ме пазят!"
Shorty - на Mon, 14 December 2009
Dobre, posledno, vozi li se ili upravliava? Mai ima razlika...
alexscorpion - на Mon, 14 December 2009
Коленопреклонно благодаря. На мен единствената ми асоциация беше с 'Кол'...
vaso - на Mon, 14 December 2009
Вколовозец - такъв, който се вози(управлява) в лека кола(автомобил), обикновенно от мъжки пол. Думата в женски род е "вколовозка" - синоним е "автомитра". Термина вколовозец, произлиза от болният мозък на младеж със съмнително психическо здраве. Думата може да се употребява като синоним на водач на МПС, шофьор, карач, дебил, миндил, катил и др.
alexscorpion - на Mon, 14 December 2009
Отново кърти!
Желая превод на 'вколовозeц' ако е възможно: етимология, произход и употреба на термина :) Благодаря
rutash - на Fri, 11 December 2009
Чакай сега, пешеженките не бяха ли пешекаки?