Боб с Наденица Бъргърс - vaso - 2012-11-04 13:18:25
Имам страхотна бизнес идея. Става въпрос за нов франчайз. Първата българска верига за бързо хранене – „Боб с наденица бъргърс“.
Всичко е измислено, от дизайна на ресторантите, менюто, логото и униформите на персонала, както и различни промоци и всякакви други оптимизации. Ще се получи страхотно. Излагам своя бизнес план по долу:

1. Лого – логото на веригата, ще бъде наденица във формата на подкова с няколко смилянски боба вътре в нея. Името на фирмата ще бъде изписано под наденицата, върху бяла перфорирана през определно разстояние лента - приликата с тоалетна чиния и прилежащите и аксесоари е напълно случайна.

2. Енергиина ефективност – спирам се на този показател в самото начало, тъй като много от оптимизациите в проекта ще бъдат свързани именно с него, имайки предвид големите количества газове, отделяни от организма при преработката на бобови култури.

3. Външен и вътрешен дизайн на ресторантите от веригата – фасадата на ресторанта ще бъде със затъмнени стъкла, върху които ще има простряни черги – това от една страна ще подчертава автентичния вид на заведението а от друга ще действа като топло и шумо изолация, която ще бъде необходима имайки предвид спецификата на сервираната храна, както и ефектите от нея. Масите и столовете ще бъдат в традиционен български стил - ниски маси без покривки и ниски трикраки столчета. Позата заемана върху тях, ще улеснява газоотделянето. То от своя страна ще намали разходите за отопление и ще повиши неимоверно уюта особено прес студените месеци. Вентилацията в тоалетната ще улавя всички газове и ще ги изпраща към горелка, която ще награвя вода за текущите нужди на ресторанта (технологията е взаимствана от нефтодобивната промишленост).
Излишно е да споменавам, че в заведението няма да се пуши – първо за да бъде спазено българското законодателство и второ и основно, заради твърде голямата опасност от взрив.

Заведението ще бъде на самообслужване, клиентите ще поръчват своите бъргъри на омазнен тезгях с неправилна форма. Касовите бонове ще бъдат печатани от фискален принтер скрит в глинено гърне. Униформите на персонала ще бъдат в стил унисекс „Хитър Петър“ – цървули, потури (много модерни напоследък), червен пояс, бяла везана риза с елече, калпак и изкуствени мустаци. Последните ще действат като филтри и ще предпазват персонала от вредните влияния на работното място, както и от неочаквани припадъци вселдствие твърде доволни клиенти.

4. Меню – менюто ще предга максимално голям избор и различни комбинации за по-голямо удобство на клиента. Основата на всеки бъргър, ще бъде - разбира се - боб с наденица. Клиента ще може да си избере от следните опции:

Бобове
- Обикновен боб
- Смилянски боб
- Четворно преварен боб (идеален за хора практикуващи професии в тесни затворени пространства)
- Салата боб с лютеница и праз

Наденици
- Половин наденица (разрязана по дължина)
- Цяла наденица (нарязана на колелца)
- Лионска наденица (с български произход)
- Оригинална Македонска Наденица (с гарантиран македонски произход, приготвена от македонци, роднини на Батман от град Прилеп, по оригинална древна македонска рецепта от 1995г.)

Всички варианти, ще бъдат предлагани в хлебче (вариант супа в хляб) и с възмозност за следните добавки към тях:

Добавки
- Прясна люта чушка
- Маринована люта чушка на баба Евлампия от с. Жабляно
- Люта чушка по специалната, тайна рецепта: „Жено прибирай магарето, че път ме чака!“
- Лют червен пипер – едросмлян
- Лют червен пипер - финно смлян, смесен с черен пипер, шарена сол, дафинов лист, куркума, босилек и билката Подпръдниче

Предвиждат се и комбинирани менюта:
- „Меню Нюню“ – дребен боб с малко наденица и малка люта чушка
- Средно меню – боб с наденица нарязана на три парчета(късо, дълго и още едно късо) и три люти чушки – средната по-дълга
- „Баш меню“ – смилянски боб в две питки, две лионски наденици, гарнитура салата боб с лютеница и праз, три люти чушки по специалната, тайна рецепта: „Жено прибирай магарето, че път ме чака!“ и неограничено количество салфетки

5. Промоции – обмислят се седните промоции

- Предвижда се монтиране на шумоизмервателна апаратура в тоалетната на завдедението, свързана с матричен принтер. Тя ще измерва нивата на шума в тоалетната и на тяхна база ще разпечатва на излизащия от там клиент, ваучер с процент отстъпка съответстваща на постигнатия резултат. Всеки успял да постигне стойност над 50 децибела, получва ваучър „2 на цената на едно“ и аплодисментите на персонала.

- Програма „Лоялен клиент“ ще включва измерване на концентрацията на газ в кабинките след употреба. Снимки на клиентите допринесли най-много за енергийната ефективност на ресторанта ще бъдат поставяни всеки месец на специално предвидено за целта, кафяво на цвят табло.

- Всеки клиент поръчал „Баш меню“ и успял да го изяде без да се разплаче като малко момиченце, печели безплатен транспорт до Пирогов и стомашна промивка.

- При поръчка на добавка Маринована люта чушка на баба Евлампия от с. Жабляно, клиента получава безплатни мокри кърпички с алое вера за употреба на следващия ден, както и забавно четиво по избор.

6. Хигиена – предвижда се договор с Гражданска защита или военно подразделение с огнехвъргачки за ежедневна хигиенизация на ресторанта и прелижащите му територии. Това е необходимо, тъй като само тези две звена притежават необходимата техника.

7. За фирмата - Както вероятно и сами се досещате, няма по-добър град за седалище на фирата от Дупница, а първият отворил врати ресторант от веригата ще бъде в Бобов дол.

Очаквайте скоро "Боб с Наденица Бъргърс" и във вашия град.

Рейтинг

Коментари

ivan - на Wed, 5 June 2013
Ооо аре стига с тоя боп бе Васо, асансьорни техници сме все пак....