Германска точност? - Shorty - 2009-01-28 17:22:00

Нашите приятели, наследници на Готите и Франките, винаги са се славили с инженерната си точност. Е, случаят не винаги е такъв, както математически ще ви покажа.

Миналата седмица си купих чудесен колан от Еспри. Тъй като не се постарах особено при меренето, се оказа, че нещо му липсват дупки. И тъй като Германия ме учи нещата да се правят като хората, реших вместо да му стана баща с шилото, да го дам на шивач. Специално потърсих в гугъл шифач, който се занимава с кожа и вчера направих грешката да му се доверя. Тренираното око ще забележи известна отклонение от средната линия. Човек с техническа мисъл би го измерил и би установил, че отношението делта де към де е 6мм/50мм, което технически погледнато води до отклонение от 12% от оста на симетрия на колана, при допустими... Ами, бих казал под 1%. Очевидно това не е случайно, тъй като от снимка номер две можете да забележите до дупка номер три (отдясно) отпечатък от прекратен опит за разпробиване, който иначе би довел до по-симетричен резултат.

Разбира се, получавайки колана, ми беше заявено, че услугата ще ми струва 10 евро (коланът струва 20). Също така получих неразбираща физиономия, казвайки, че сам бих се справил по-добре, дори със зъби (Дас хете их зелба беса ерледиген кьонен, унд ЦВАР МИТ ЦЕЕНЕН!).

А сега ме извините, зает съм писане на custemer review в гугъл мапс и yellow pages. Жалко, че не могат и там да се качват снимки - може би ще им пратя линк към нашия блог!

Рейтинг

Коментари

rutash - на Wed, 28 January 2009
Е тва е разликата. Там като не му платиш, ще те съди. Вероятно има някоя клауза из безкрайните им закони, която ги пази от престъпно небрежество. Тука просто може да му удариш един шамар и да си вземеш колана (или каквото е останало от него). Пък той следващия път ще внимава повече.
vaso - на Wed, 28 January 2009
Ама ти плати ли му в крайна сметка? Аз не бих му платил а и бих го накарал той да ми плати колана!!! Ебаси!
rutash - на Wed, 28 January 2009
Абе да си беше купил една замбичка за 3 евро отнякъде. Чук все ще намериш, ще подложите там нещо и готово.
rutash - на Wed, 28 January 2009
Попаднал си на майстор. Как не им е неудобно, мама му стара? Къде го намери изобщо?