Пак правила! - Shorty - 2009-06-03 18:36:01

Такаааа, реших да се обадя най-накрая, че на 7ми юни щяха да станат два месеца, откакто не съм писал (жив съм бе, споко)... И мисля да започна с една от любимите ми теми - германците. Те имат правило за всичко и даже да се изакат ходят с техническа документация и само след инструктаж. И, да, ще кажете, затова в 3R има ред, обаче понякога прекаляват и са направо смешни! Затова и ви показвам какво са лепнали в кухнята на стената:


"Моля, след употреба да ИЗЛИВАТЕ и ПОЧИСТВАТЕ бързовара. Само по този начин нашият бързовар остава чист от варовик (котленокамъкосвободен, на немски). През последния месец бързоварът трябваше три пъти да бъде почистван (обезкотленокамъкен, на немски)!

Ако това не се промени, бързоварът повече няма да бъде обезкотленокамъкван, понеже при количеството котлен камък отива около половин шише оцет. Не трябва да правим такива разходи!!!!!!

В крайна сметка, ще се стигне дотам, че Бързоварът ще стане неизползваем. Така че е във ваш интерес да пазите Бързовара чист!"


Сами разбирате драмата на моите бедни, германски съжители. Бутилка оцет струва в Маркткауф 19 цента, в евтините вериги сигурно и по-евтино може да се намери. Аз разбира се, още преди четири години съм си купил бързовар за десет кинта, така че да не ми се налага сутрин да срещам подобни съседи, когато искам да си направя чай...

Рейтинг

Коментари

Shorty - на Thu, 4 June 2009
Оххххх, валям се от смях в момента...
vaso - на Thu, 4 June 2009
Този бързовар е съвсем стар, а котления камък, който се е натрупал по него направо го е досъсипал. Неговата повърхност е зацапана, не протича топлина и не сгрява иначе студената вода. С шише оцет това нямаше да се случи!!!
Аз ти предлагам да им отговориш с инструкция в 3 точки:
1. Намерете ме в стаята ми.
2. Свалете ми гащите.
3. Яжте ми жмуя!!!
blade - на Thu, 4 June 2009
Котления камък се е натрупал и е изцапал иначе чистия бързовар. Ако ползваха дестилирана или 'тежка' вода, това нямаше да се случи!
ivan - на Thu, 4 June 2009
Или да им го решим проблема с половин шише киселина ... на човек ... Едно време при баба Хартман (това е оная баба дето цело Карлсруе я знае ... даже Миланов щеше да и взриви караваната с газовата бутилка ма тва е друга история) имаше по стената в банята цял комикс с картинки как трябва да се подсушава след къпане. Със сичките му там различни видове четки, гуми, парцали и т.н. Абе дефектна нация ви казвам. А иначе немците викат, че варовика е полезен за костите щото имал калций... аз им предложих да си гризкат тогава дебеширче ... или некасена вар направо ... то е същото бе - мамка ви проста немска.
rutash - на Wed, 3 June 2009
Тези германци още са млади, но употребата на вода с котлен камък направо ги е съсипала. Вследствие на пиенето на чешмяна вода, котленият камък се е натрупал и е замъглил иначе олигофренските им мозъци. С разстрел можем да им решим проблемите незабавно и безотказно.