Отново от жълт вестник - Shorty - 2010-10-02 18:37:25

Понеже много похвалих германците преди малко, реших че е крайно време и малко да ги понапсувам :))) В статията "Дебела свиня" - преди около три века - ви разказах как се валят вестници из тукашното метро и какви глупости пише по тях. Сега, случаят е същият и искам да ви преведа една статийка. Преди да го направя, искам да подчертая, че тия хора са луди (и освен това са инфантили) - в почти всеки жълт брой занимават народа с някво животно. Обикновено е няква мечка в някой си Зоопарк и т.н. Та, луди са на тема да им измислят имена и да пишат на вестниците тъпите си идеи. Такъв е и случаят с агънцето Лудвиг (тука всичко се казва Лудвиг, щото имаха един крал и един педекрал, негов внук, които се казваха така - Педекралщрасе, Педекралплац, Педекралбрюке и т.н...), което беше идолът на последния Октоберфест (знаете, Октоберфест се празнува в чест на сватбата на ЛУДВИГ и принцеса Терезе Саксонска, и е известен наоколо просто като Ливадата). Оказа се, че тая овца, майка му, си нямала име и аййдее - питай народа! Та, ето я статийката (или по-скоро част от нея):"Намерено е име за майката на Лудвиг

На Томас В. му се струва "Рези" подходящо, заради сватбата на Лудвиг и Тереза (тоя сигурно е много горд, че името му е във вестника). На това мнение са още много наши читатели. Ирми Й. пък предлага "Сиси" за ново име (ама те и хората с едни имена - можеше спокойно Сиси да предложи Ирми - същото ми се струва...), Габи С. намира "Люси" за хубаво. Толкова много читатели се обадиха с предложение за име на майката на малкото агънце Лудвигчо. И сега решението е взето... (Съспенс... ) (... )

Та-даааааа: Майката-овца ще се казва Аугуста Вилфелмина Мария - като майката на коронования принц Лудвиг, заради чиято сватба изобщо се празнува Октоберфест, благодарение на който пък агнето изобщо е станало известно, разбираш ли начи. Това име бе предложено от две читателки - Ханелоре Химел (тая и аз я карам) от Бад Тьолц и Ренате Ханиг-Лийбл от Мюнхен. И двете могат сега, както обещахме, да се порадват на два ваучера за две бирички и две печени пиленца (в смисъл, невероятна награда от 20 евро)

Нашият вестник пое инициативата за намирането на име след като гордата майка роди на средата на Ливадата пред толкова много свидетели, а притежаваше само номер: 604..."

Изключителна новина, а? Наскоро четох, че 95% (!) от баварците са доволни от живота. Високият стандарт, както виждате, обаче може да бъде и опасен - примерно, да се чудиш с какво да се занимаваш и да рискуваш да се превърнеш в олигофрен. Аугуста Вилфелмина Мария... Само испанците могат по-добре - да кръстят колайдер.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

vaso - на Tue, 5 October 2010
Ахахаха да, карабашера на испански беше повече от ред, спомянм си го. :) Но и немците са сложили задължителната "Мария" в името. Бравос, сега всички си имат имена и когато ги опекат можеш да си поръчаш не агнешко а Лудвигско.
Йааааа, гутен таг, йааа, айне вундаба таг фюр биертринкен йаааа. Их мьохте, йаааа, айн Лудвиг грилен унд айне гросе биа.... както предполагам се досешташ... йаааа!
:)