Любезна покана - Shorty - 2009-10-22 19:54:56

И понеже спрехте да пишете и през седмицата (и щото тия дни храня немци), реших да прекъсна тридневната серия и да ви покажа какво заварих туко-що на вратата си.
Като начало ще разкажа една случка, случила се на Поляка в службата, че той няма да се фане сам да ви я разкаже... Та, оня ден Полския пуяк имаше рожден ден (ще му честитя като си получа заплатата, засега се правя, че не съм се сетил) - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ОТ БЛОГА - и решил да черпи в службата. Та, ето какво ми разказа:

"Сутринта преди работа отидох до сладкарницата до офиса за две торти, но там не приемаха дебитни карти, а аз нямах кеш и не можах да купя. Качих се на работа, а там от офиса един по един, баaавно се изреждат да се ръкуват с мен и да ми честитят рождения ден, с един влажен, очакващ поглед, правейки неудобни паузи, подсещащи ме да добавя нещо от рода на "заповядайте в кухнята", а аз само си казвам мерси - шото нямам торти, нали... В обедната почивка отидох да дръпна пари, купих тортите и пуснах едно съобщение по мейл-фертайлера на офиса (тва да го преведат Dipl.-Inf.-овете оттука) и започнах да се наслаждавам на мигновения ефект от рязък подскок от стол, бързо привидно овладяване и прибързаното припкане в посока кухнята. Останах сам в стаята."

Може би се чудите кво общо има тва с мойта случка и кви са тия врати дето ви показвам? Ами, прибирам се и виждам на вратата си бележка с надпис:

"Скъпи живущи на пети етаж! В понеделник, 26.10.2009 в 7 часа ще се проведе етажно събрание в ГАП-а (който не знае кво е ГАП - да чете "И пак правила 2"). Моля, елате в обилни количества! Новонанеслите се молят да носят нещо за ядене! Ще има БЕЗПЛАТНИ напитки. До скоро, ваш етажен фюрер."

Значи, аз за събранието научих още сутринта - на всяка изходна врата плюс асансьорите има съобщения. Но тук явно нещо ми намекват, ама аз не се сещам... Или че много ме обичат, заради 3.49 евро, които ще дам за "нещо за ядене", защото по другите врати (снимка 1) няма покани. Няма и новонанесли се. Но аз искам да ви обърна внимание на граматиката, момчета. Аз като един Къс Гьоте ще ви кажа, че когато залепяте само ЕДНА подобна бележка не се казва "Новонанеслите се молят...", а "Новонанеслия смирено молим...". Всъщност, тук важното изречение е само едно, а другото е булшит. Точното като в "И пак правила 2" - искате да забраните пушенето, а изреждате още 7-8 простотии, да не си помислиш, че е само едно нещо.

А аз няма да ви дойда на събранието, не понеже се стискам да ви донеса лайно с панделка (щом е на еванта ще го ядат), а защото не ми се слуша, че не трябва да се къпя и да си мия зъбите, за да пестя вода.

Абе, долни, те всъщност така силно и лично ме молят и така нямат пари за ядене, че мисля да им занеса... слонче!

Рейтинг

Коментари

Shorty - на Fri, 27 November 2009
Мдам, copy that, Xerox.
Iliya - на Thu, 26 November 2009
Авиатор Караниколов :-), that reminds me:
- We have clearance, Clarence.
- Roger, Roger. What's our vector, Victor?
rutash - на Thu, 26 November 2009
Нямат оправия тези, може само да им се радваме на детския акъл.
ivan - на Thu, 22 October 2009
Мдам ... обичкат си авантата хората. Нема значение какво се яде, защо и т.н. - АВАНТА Е. Ма виж като трябва те да дадат нещо ... тогава е сложно. Един приятел им направи "Традиционната българска супа" с 2 кофички и 1 краставица 10 души - АРЕ .... за пиене студена водичка - щото котления камък бил полезен за костите щото имал калции.