Следващият James Bond - rutash - 2008-12-01 17:06:24

Не знам колко от вас са фенове на филмите за James Bond, но тези от вас, които си падат по героя на Jan Flemming, вероятно ще се заинтересуват от следващото. Четох днеска някъде, че някъв си рапър с артистичен псевдоним Puff Daddy се готвел за ролята в следващите филми.

Не че съм много изненадан. Аз напоследък съм свикнал да очаквам всичко от Холивуд. От години гледаме филми с чернокож президент (в което няма нищо лошо), както стана ясно, американците си докараха и това на главата най-накрая. С Шорти сме се възмущавали не веднъж на глупости и недомислици, особено по "научно"-фантастичните филми. То не бяха кацания на Марс с парашут, подскоци по корпуса на космически кораби или някакви умиращи хора с острие през гърдите, които крещят с пълно гърло.

Но това вече е прекалено. Ако на другите не им пука, на мене ми е кофти. Аз съм фен на поредицата. Може и да е детинско, може и сто други работи. Но на мен си ми харесва, следя филмите, гледал съм всичките и съм чел някои от оригиналните разкази на Jan Flemming. Не че в тези поредици не сме се нагледали на какво ли не - от невидими коли, до избухващи пръстени, от скокове на 50 км без парашут и екипировка, до очевидно пресилени преследвания с коли/джетове/самолети и други глупости. Но той филма си е за тези неща. Някак си, като отидеш да гледаш James Bond и си настроен за такива работи. На мен ми харесва.

И както мога да си представя всичко, някак имам проблем с идеята на този рапър. Значи Нейно Височество кралицата на Англия назначава чернокож таен агент, който едвам говори английски? Хм. Това не е президента, все пак.

Цялата ситуация ме подсети за един стар виц. Американците обучавали дълги години един шпионин, за да го пратят в Русия. Научили го на всичко - перфектен руски, познавал нравите и обичаите на хората, научили го на история, та дори го научили да пие водка на екс и да носи на алкохол, за да не се изложи някъде. Всичко било перфектно, успехът бил гарантиран. И така, внедрили го американските власти, но още на същия ден руснаците го гепили и го тикнали в някъв сибирски затвор. Научавайки ужасната новина, президентът на САЩ свикал комисия и ги натоварил със задачата да открият грешката на агента, за да не се случват такива неща никога вбъдеще. След няколко седмици безплоден труд, някой най-накрая се осмелил да подметне: Абе казах ви аз на вас, че не трябваше да пращаме негър!

Възмущението ми е породено не толкова от непоносимостта ми към рап музиката - всеки влак си има пътници. Но господата от Холивуд ще се олеят доста, ако допуснат това. Аз знам, че навсякъде всичко е бизнес. Свикнал съм да гледам филми, в които всички коли са от една единствена марка, дори и във филми за Бонд. Но това е напът да прелее чашата. Все пак има достатъчно безсмислени екшънчета с взети назаем от разни богаташи коли и гримирани до неузнаваемост жени. Полуголи също така. Та в тези филмчета може да снимате разни сажди колкото си искате, може да им окачите сто кила ланци по вратовете, може да им ушиете гащите така, че да си настъпват задните джобове, качете ги в коли с джанти по-големи от гумите и изобщо всичко, което кефи аудиторията. Но не посягайте на Бонд - просто нямате право!

Рейтинг

Коментари

vaso - на Tue, 2 December 2008
... лигави нцистки митри и кожен фюрер с латексова форажка и бели националиситически речи... дървен, хвърген, метен, пръскен, цапен, нихт плюен!
rutash - на Tue, 2 December 2008
Е, то за тебе ако няма нацисти и фюрер във филма, обикновено е излишен.
Shorty - на Tue, 2 December 2008
Не мога да се сдържа... Това ще е поредният излишен филм за Джеймс Бонд :)))
vaso - на Tue, 2 December 2008
Да, беше. Баща ми беше в екстаз от този факт. За Орфей, имам предвид. И в последния Бонд имаше простотии. Номера със съединителя на мотора беше прекален, но признавам ефектен. Въпроса е, че всеки карал мотор (дори като мен, цели 2 пъти) знае, че като изпуснеш съдинителя тои просто угасва. Колкото до Пи Диди, Пъф Деди, Пу Деби или както се казва в момента - не, не става за Бонд. Може да играе злия рапър, но не и Бонд. А филмчето е просо рекламно трикче. Купете си парфлим.
Иначе тренда е ясен - черен президент, черен дядо коледа, черен Бонд, черен сняг за някои щати и те така... :D
Аз съм за, лошо няма.
Danny - на Tue, 2 December 2008
Ами той клипът, полуголите жени и всичко останало е вече на лице... беше просто въпрос на време да посегнат на James Bond... пък и вече нищо не може да ме учуди в американското кино, не и след черният Орфей във филм на Hallmark май беше...
Shorty - на Mon, 1 December 2008
А колкото до безсмислиците във филмите - за мен все още скафандърът на Вал Килмър в "Червената планета" трепе рибата, щото беше с цип, за да можеш да се изпикаеш. Малко завиждам, щото ако го направищ на Марс при 0.3 бара разлика в наляганията, ще се получи направо убийствена свирка :D
Shorty - на Mon, 1 December 2008
Явно кралицата се е обърнала за помощ към колониите, понеже не е могла да намери достатъно добър агент в комонуелта. Те са го обърнали на филм тип "адски дълъг клип по MTV"