Учебник по кормуване - Паркиране Част 2 - rutash - 2009-12-14 14:24:48

Оказва се, че никак не е трудно човек да събере материал за нов курс по паркиране. Отличните примери на изкусните майстори в града ни заобикалят ежедневно отвсякъде.

И така - примера вдясно показва колебанието, настъпило у водача при захождането към трите парко-места. Синята шхуна вляво е нашата и ние попаднахме там впоследствие. Та водачът някак си е успял да спре по този начин, въпреки наличието на само три места за паркиране. Изкуство.

Но, примерът вляво е направо находка. В този случай водачът е преценил много правилно, че улицата не принадлежи никому. Т.е. както всички имат право да преминават по нея, така и всички имат право да я затворят. Те улиците могат да са отворени за преминаване, ама може и да не са.

И тук майсторът е решил да покаже на всички, че изобщо не е трудно да блокираш една улица. Колко му е? Просто си спираш возилото така, че никой да не може да го заобиколи и решаваш много въпроси изведнъж. А именно:

  1. Намираш си място за паркиране - по-лесно от това, едва ли може да бъде;
  2. Няма нужда от маневра за паркиране - просто дърпаш ръчната и слизаш - готово;
  3. На другите не се налага да се чудят как и откъде да те заобиколят - веднага е видно, че няма смисъл. Направо си помислил вместо тях, дето се вика;
  4. И не на последно място - спрял е така, че паякът не може да заходи от никъде, за да го вдигне.

Понеже снимката я направих с телефон, а в тъмното нокиата ми не се справя толкова добре, реших, че може би ще има нужда от разяснение. И така, прибегнах до услугите на Гугъл, за да покажа какво точно се вижда на снимката. На картата по-долу се вижда точка А - това е местоположението на така добре паркираното МПС. Точка В показва, докъде е блокирана улицата (тази улица е отворена за движение само от посока А към В).

И ето, че само за няколко часа, в рамките на един ден, ставаме свидетели на такъв шедьовър. И това е без да съм търсил нарочно. Представете си, ако си дам зор.

Не знам при вас как е, но при мен има една мислъл всеки път, когато спирам и оставям колата някъде. Дали няма да мине някой и да си каже - гледай го този серсемин как е спрял като последния каруцар? И това ме предизвиква всеки път да внимавам. И ако трябва да повървя сто метра повече, но да не произвеждам такъв фарс. Ами какво ще стане, ако ме видят после, когато се връщам да си взема колата? Ще си викат - брей, не било мадама!

Накрая искам да подкрепя урока и с един небеизивестен видео материал от близкото изминало.

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

vaso - на Mon, 14 December 2009
Коментара е излишен...
rutash - на Mon, 14 December 2009
ПС: Ние висяхме в Каса де Куба почти два часа. МПСто си беше там, когато си тръгнахме. Да не помисли някой, че е било за малко.