Sofia Rocks - Sonisphere 2010 - rutash - 2010-06-24 12:13:01

Последните два дни станахме свидетели на нещо незабравимо. Поне аз няма да го забравя. Sofia Rocks - част от Sonisphere Festival 2010 - премина и през нашата столица. Радвам се, че избраха стадион, който не се разпада (за разлика от концерта на Елтън Джон).

Та откъде да започна? Ден първи - голямата четворка на американския траш метъл, за първи път на една сцена след повече от 20 години. Аз успях да влезна на стадиона към 17:00. Anthrax вече свиреха. Много здрав саунд, озвучаването беше на ниво, чуваше се много добре, като се има предвид, че ние бяхме доста напред. Посвириха един час хората и се прибраха. Още тогава обаче си личеше, че публиката е на стадиона, готова да даде всичко от себе си.

Всички се приготвяха за Megadeath, а в небето се появиха едни черни облаци... В един момент, всички около мене се оказаха снабдени предвидливо с дъждобрани. Аз нали съм много отворен и не си носех. Ебати градушката ме пра. Както и да е - Megadeath излезнаха да свирят - аз почти нищо не чух. Първо беше доста тихо, второ саунд чека не беше направен като хората и трето Дейв Мъстейн си мрънкаше под носа нещо. Първите се справиха по-добре.

Slayer забиха също много здраво. Хората откачиха, около нас имаше доста голямо пого. Охраната гледаше и в крайна сметка взе правилното решение - остана си зад решетките да гледа.

И накрая, естествено, хедлайнерите - Metallica. Аз останах без глас. Другите около мене също. Явно и на групата им хареса как се представяме. Ларс каза, че сме луди. Нямам търпение да гледам DVDто.

За втория ден ще бъда по-кратък - първите две групи ги оставям без коментар, защото това не е моята музика. Manowar се издъниха напълно. Отвратителен саунд, чуваше се на Джои китарата и малко от барабаните на .. който беше на барабаните. Някакси ми се стори, че това не е Скот.

Rammstein доказаха, че могат да правят шоу. Музиката беше окей. Свириха доста кратко - малко над час и половина. Сигурно посещението в 33 ги е изтощило. За сравнение Metallica удариха два часа и половина почти. Но като цяло съм доволен. Не знам дали ще отида пак на концерт на Rammstein, радвам се че ги видях. Тези хора правят доста повече шоу, отколкото музика.

Рейтинг

Коментари

stalker - на Sat, 26 June 2010
http://zamunda.net/details.php?id=225681&hit=1
vaso - на Thu, 24 June 2010
Аз успях да посетя само втората вечер. Manowar ме разочароваха... много ме разочароваха, очаквах повече. Аз най-вече заради тях отидох. Rammstein направиха шоу, доста кратко но ефектно. Много се изкефих. Stone Sour или както се пишат ги пропуснах, а на Alice In Chains не бях чувал нищо, което не се промени след концетра. Което ми напомня, Диванчо ми обясняваше на времето, че Guns 'N Roses пеели: "Мяу, мяу, мяу..." явно и той не е чувал Alice In Chains. :)