Вино бар - rutash - 2008-11-18 15:23:09

Понеже в блога се прокрадна прекрасната идея за спокойно разпускане през седмицата и понеже миналата седмица с Долен Вас и Дидата изнамерихме едно прекрасно място, ще си позволя да направя малко реклама.

Мястото е уникално по рода си, поне в София не съм намирал до сега друго такова, а иначе доста обикалям. Намира се буквално на три крачки от нас, което го прави идеално за много работи. Предлагат невероятно богат асортимент от вино, има и доста енотични бутилки. Последно пихме едно Chianti от 1998, беше много хубаво. Цените са повече от нормални, а обстановката е точно това, което ми трябва за разпускане - бар и тиха музика.

Обслужването беше великолепно, хората са млади и изключително симпатични. Навиха се да киснат до късно специално заради нас, освен това са запознати с тънкостите на сервирането на вино (все пак е вино бар).

Повече информация може да се намери на уеб сайта на бара. Не знам дали подбрах най-добрите снимки, но там има още много. На пръв поглед изглежда малко като дупка, но всъщност просто снимките са несполучливи. Мястото е изключително приятно и добре обзаведено - семпло, но шик.

А, да. В четвъртък имат и откриване на тазгодишното Божоле Нуво 2008. За любителите (като мене) може би ще представлява интерес. Иначе може да отидем просто някоя вечер да пийнем по винце небрежно, както само ние си можем.

PS: Записвания се приемат директно с коментар в блога. Според зависи от наплива мога да резервирам със страхотна сила за когато кажете.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Mon, 24 November 2008
Това е то долносттa, buzz :)
buzz - на Thu, 20 November 2008
Добре де ...справедливо ли е ...аз да се мъча и да работя до 2 сутринта....и то дори не съм в родна София...а вие да се наливате с прекрасно вино...... винаги така ще стане.... аз в командировка .... долните на вино-бар :(
rutash - на Wed, 19 November 2008
Ами пет бяха общо - две от бидона, две Chianti Classico и един Мавруд. Герои сме. А и аз си бях в час, само така едно леко задвратно чувство се прокрадваше докато си отварях очичките. Иначе си бях 6.
vaso - на Wed, 19 November 2008
Чай са малко, аз си разделих една от домашното с теб. После ти ми наля 2 чаши от другото. :) В крайна сметка аз на сутринта си бях съвсем в час. :) А бутилките не съм ги броил. :)
rutash - на Wed, 19 November 2008
Пет бутилки вино изпихме, бре. Ама е нормално да се объркваш. И на мене ми беше объркано сутринта ...
vaso - на Wed, 19 November 2008
Не петима долни бяхме, даже 6.... а може и аз да бъркам, Ормене кажи!
dolna_cherta - на Wed, 19 November 2008
5:0 за виното предполагам :)
Danny - на Wed, 19 November 2008
Аз мислено бях с вас, довърших запасите си от Chianti ;)
rutash - на Wed, 19 November 2008
Резултата е 5:0. Честито на всички победители, употребявайте Алка Зелцер със сила!
dolna_cherta - на Tue, 18 November 2008
Само аз - организатора - издънвам цялата желязна организация :(
rutash - на Tue, 18 November 2008
Железарки сме.
vaso - на Tue, 18 November 2008
Бре, бре, бре събираме импулс! :)
Cookie - на Tue, 18 November 2008
Идеята е супер, но тази вечер без мен....предполагам обаче, че ще се превърне в любимо, долно виномясто, така че следващия път ща дофтасам и аз :)
rutash - на Tue, 18 November 2008
Така, след експертна оценка на ситуацията - там сме към 8 - 8:30. Не можах да резервирам, щото никой не вдигна телефона, може да пробвам пак по-късно. Но иначе предлагам да се изтресем със страхотна сила направо там. Преди това може да гризнем по нещо някъде, събирам предложения.
Danny - на Tue, 18 November 2008
не съм чак толкова можеща... след 2та бутилка само ще похабявам материала... виж вие ако сте спосбни на такива чудеса, трябва да научите и мен ;)
rutash - на Tue, 18 November 2008
Може и "кашонче" ... Според зависи от глътката.
Danny - на Tue, 18 November 2008
еее сега - чашленце, по скоро с бутилченце съм по-съгласна ;)
dolna_cherta - на Tue, 18 November 2008
А по повод "едно" може би се има предвид "чашленце" :D
rutash - на Tue, 18 November 2008
Мене ме устройва. Ама първо трябва да се хапне някъде, щото там ядене няма. Има само бизонско мезе, което е уникално BTW.
dolna_cherta - на Tue, 18 November 2008
Кога праиме среща? Я кажете, ама сериозно. Тая вечер устройва ли го някой ?
rutash - на Tue, 18 November 2008
Като казваш "едно", сигурно имаш предвид "бутилче", щото аз за друго в среден род не се сещам ...
Danny - на Tue, 18 November 2008
Не мога да повярвам - бар, който да има в менюто си Chianti (любимото ми вино) за съжаление при нас много рядко се намира... Супер е идеята наздраве и пийте едно и заради мен!