София-Рим-Мюнхен-София - rutash - 2009-07-15 17:35:45

Събота/неделя се наложи спешно да докараме колата на Бай ви Мише, щото той не можел вече без кола, риш ли. Та трябваше по спешност да се занесем до Мюнхен. И понеже не намерихме нормални самолетни билети, blade ни уреди да летим с Alitalia през Рим.

Аз от опит знам, че с Alitalia не е добре да се лети. Не е имало случай да летя с тях и да не съм съжалил поне малко после. Така стана и сега. Но първо за Рим.

Значи в Рим е ужасна жега, пълно е с камънак и туристи, които щракат наред с фотоапаратите и пицата в София е пъти по-яка от там. Иначе карат безумно и по това доста си приличаме. Въпреки това спират на пешеходни пътеки, ние оставаме ненадминати.

Полета беше със 7 часа престой, така че имахме време да се разходим из града. Хареса ми уговорката на такситата - от и до летището таксата е 40 евро, без значение до къде пътуваш. Идеално ако сте поне трима, излиза по-евтино от влака, пък ви стоварват директно на колизея, който си е един камънак като цяло.

И така - разгледахме града на бързо, занесохме се до Ватикана и успяхме да реализираме класиката - да отидеш в Рим и да не видиш папата. Сигурно спеше, не знам - хвърляхме камъчета по джама, викахме, ама той не излезе. Нищо - другия път.

Пътуването към Мюнхен се отложи с 4 часа, защото все пак това са италианските авиолинии. Добре, че не чекирахме никакъв багаж. След като висяхме на пейките 4 часа като сополи и една италианка любезно ни казваше през 10 минути, че ей сега ще излетим, най-накрая стана чудо и полетяхме към Мюнхен.

А Мюнхен си е все така, както си го знам. Естествено изпуснахме магазините и се наложи направо да се изсипем в кръчмата. Хапнахме, пийнахме и така. Беше идеално.

На връщане нямаше проблеми, колата се справи идеално с пътя. Можеше да пътуваме и по-бързо, ама важното е, че стигнахме. Като цяло си е приключение и съветвам всички да си отделят повече от два дни, ако са планирали подобно нещо. Ай със здраве!

Рейтинг

Коментари

Joro - на Thu, 23 July 2009
Ех и ти не си лош! Кой би се разсърдил на 135i!!! Надявам се да се пръкнат и няколко М3 и М5 та да усетим по-добре ускорението - ти си знаеш Shorty :-)))))
Чакаме те за test-drive скоро, нали???
Shorty - на Wed, 22 July 2009
Виолета ходи само с петици и нагоре. Ама давайте, после ще си имат единички и ще има за всички :) Дано да се навъдят и бензинчета, и дизелчета. За мене е първото, което навърши или 123d, или на 135i :))))
Joro - на Wed, 22 July 2009
Ах вие колко сте .....!!! Едвам ме навихте!!! Може да намерим и гадже за Виолетка и да си го докараме в BG :-)))
Shorty - на Tue, 21 July 2009
Елате, елате! Да изядем един вол и да порнем няколко стотин бири...
rutash - на Tue, 21 July 2009
Може да ви заведа на Октоберфест, ако слушате. Не съм бил последните две години и предчувствам, че ще стане най-страшно ако отидем.
Joro - на Tue, 21 July 2009
Shorty, още не съм свалил филмчето, но ще го направя тия дни :-))) Иначе ми се искаше да разгледам още от Мюнхен, но следващия път!!!
Shorty - на Wed, 15 July 2009
Да, много набързо беше :( Обаче, по работа беше и сме свършили работа... Ще се киризим по-подробно след две седмици. А някой може да качи и ембедне филмчето от летището до Мюнхен - много си обичам магистралата (тукащния булевард Брюксел) и те тва е!