Паркинг - rutash - 2008-12-16 13:39:27

Днес, докато отивах на работа, станах свидетел на много интересен феномен. Едва ли ще изненадам някого, но все пак искам да споделя.

Та от известно време е нашия квартал (може би и не само) е на мода поставянето на колчета против паркиране по ръба на всички тротоари. Това вероятно е мярка на столична община и бате Бойко, за да се намали броя на паркираните по тротоарите автомобили.

Не, че няма нужда от такова нещо - напротив. Аз имам чувството, че всички карат колата си и никой не го е грижа за някви изостанали тъпаци, дето още ходят пеша. Е, аз съм един от тези тъпаци и винаги се възмущавам, когато не мога да мина по тротоара от коли или някой едва не ме прегази на пешеходната пътека.

Лошото е, че вместо да се превъзпитат навиците на шофьорите и да се предприеме курс на такава политика, нещата се правят със забрани. Ще затворим улиците, ха сега да ви видя къде ще минавате. Ще забраним паркирането, ха сега да ви видя къде ще спирате. Колчетата - същата работа.

И вместо да минат и да оправят малко тротоарите, те просто напускаха един отряд мангали да пробият дупки и да сложат колчетата на око. Резултата е, че всяко колче си стърчи накъдето си поиска, освен това, както е видно и от снимковия материал - стратегията дава безотказни резултати.

Аз не знам, дали проблема е в столична община, някой съветник там или самия кмет, но очевидно те нямат идеи за спрявяне с проблема. Вместо да строят метро, те затварят булеварди и разширяват синята зона. Вместо да строят паркинги, затварят улици и ги правят еднопосочни. Ами след като те са тъпи и не им идват решения в кухите глави, може би, както предложи и бате Иван преди, трябва да им съберем едно списъче с пакет от мерки и да им го пратим в отворено писмо. Може да допринесем, свежи идеи винаги трябва да са добре дошли.

Рейтинг

Коментари

vaso - на Tue, 16 December 2008
Мдааа, аз съм съгласен. Тва с паркирането си е трагедия и нагледците са страховити. Аз пред нас редовно заварвам колите на фолк звездите паркирани пред входа на двора. Влизам с каубойски шут във фризиорския салон и с много лош тон казвам, който е спрял с таратайката си пред прохода да бъде така любезен да се подмести. И да, винаги ползвам "таратайка" или "кочина", без значение колко скъпо е возилото, а то обикновенно е. И тичат и ги местят. Само на тия дето идват с една кола пълна с охрана, само на тях не им се репча много. :D Имам съмнения, че няма да е здравословно.
Ние сложихме по собствена инициатива къшпи с цветя пред нашия блок, за да не се превъща пространството там в паркинг. Резултата е на лице, само ултра нагли тъпаци се навират от време на време. И доста женички си изпомачкаха праговете и броните на тях, щото са ниски и не се киризят - доста са коварни. Мерцедеса на Глория обаче шчупи едната, скоро видях и още една шчупена, незнам колко още ще идържат.
Като цяло, понякога и аз спирам на тротоара, но това е се случва мнго, много рядко. И то при положение, че другите са спрели така, че моето паркиране нищо не променя.
Мен друго ме мъчи. Аз ли съм най-големия глупак, че ако видя, че спирайки на определено място по определен начин, ще съсипя движението просто не спирам там. Съвестно ми е някакси, че ще стане задръстване и другите шофери ще се изнервят още повече. Но има хора и жени, за които това ваобще явно не е от значение. Те да си спрат, пък другите ако могат да минават ок, ако не да се оправят както знаят.