За долните ви снимчици - rutash - 2008-09-10 18:13:29

Понеже все ми казват, че има проблем със качването на снимки, се наложи все пак да видя къде е проблема. Ето го и проблема:

PHP на сървъра работи в safe mode. Което ми връзва ръцете донякъде, но същевременно и гащите на пичовете от DOM.BG, че няма да им очистиме сървърчето с някой зъл (долен) скрипт. И понеже са сложили максимално време за зареждане от 30 секунди се получава следното - вие си качвате снимките, дето са големи колкото стената, а мойта програмка се опитва да ги посмали малко, щото все пак разполагаме само с 500 MB. Проблема е, че ресемплирането на гигантски картинки трае повече от 30 секунди и вие го духате.

За който не разбра нищо от горното, а и за всички останали - смалявайте си снимките (докъм един мегабайт) преди да ги качвате на сървъра. Иначе не става. И няма изглед да стане и занапред.

А, да. И понеже в прекрасната майкрософтска операционна система няма програма за смаляване на снимки, препоръчвам GIMP горещо. А за все пак заклетите фенове на Microsoft, тука има една безплатна програмка от тях (представяте ли си, наистина я дават без пари), която е и сравнително удобна за целта. Казва се Image Resizer. Директно се тегли оттук. Аре със здраве. И утре да ви видя всички с картинки по профилчетата!

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

rutash - на Thu, 11 September 2008
Той е един полски пържен пуяк. Освен това не съм сигурен, че е пуяк все още. То се изисква известна степен пуящина за тая работа - смисъл да свършиш нещо пуешко. Ще му дам възможност през уикенда.
Shorty - на Thu, 11 September 2008
Няма друг такъв идиот, като Кьоравия пуяк... Просто не може да не се обади...
rutash - на Thu, 11 September 2008
Е, ти ще пропуснеш да предложиш нещо различно. Ама HTMLа в коментарчетата съм го забранил, за да не злоЧпотребявате.
Iliya - на Thu, 11 September 2008
Алтернативна програма:
<a href="http://www.download.com/IrfanView/3000-2192_4-10021962.html?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button&cdlPid=10865169"> IrfanView </a>.