За Бога, братя, пързаляйте се - rutash - 2009-01-12 13:31:40

Направо не знам, как успях да се надигна в седем без десет в неделя. Трудно беше, но си заслужаваше определено!

Първо да опиша с две думи организацията - идеята беше към 7 и половина вече да сме по пътя към Боровец. Малко не смогнахме 100%, защото първо аз се забавих, после едвам отключих замръзналите ключалки на багажника за ски. Накрая докато съберем всички, то се съмна, а на всичкото отгоре се излигавихме и с някви кафета и кроасани на бензиностанцията на изхода на София. Силно препоръчвам на всички, решили да покарат за един ден на Боровец, да прескочат горните работи и направо да отпрашат.

Пътя до там е готин - няма дупки почти и е почистен. Даже беше сух. Ако вали сняг си е друга работа, но ние имахме късмет и стигнахме бързо. За пореден път се убедих в предимствата на зимните гуми.

По пътя имаше интересни забележителности, като замръзнали езера и язовири. Даже и гребната база на Панчарево приличаше на онази изоставена експедиция от Alien vs. Predator. А после даже видяхме и камион, кйто беше натоварил цяла къща. Готино.

И понеже закъсняхме се наложи да се наредим на една небивала опашка на входа на Боровец. Съветвам всички - правете каквото правите, но пристигнете не по-късно от 9 без 10. Ние бяхме там в 9 и 30 и никак не бяхме първите.

След като дадохме само 10 лева за паркинг сравнително далече, заприпкахме нагоре, за да се сблъскаме с нечовешката опашка на лифта. Пак казвам - отидете рано. Никакви глезотии в София, после ще ви излезне през носа.

В крайна сметка към 11 бяхме на пистите. Карахме до три и половина и доста добре се представихме. Маркуджиците са супер, пистите са обработени, има много сняг. Съоръженията бачкат, влека на маркуджика 3 къса топки, внимавайте.

Начесахме си крастата, въпреки че следобед навалицата става много и чакането се увеличава доста. Накрая пуснахме и Ястребец 1 до лифта долу - няма такива камъни. Не знам откъде се бяха взели, въпреки че имаше толкова сняг. Одрахме ските малко, но ще го преживеем.

Накрая хапнахме в една не безизвестна кръчма на Пасарел. Старите кучета я знаят, хвала на съдържателите! Другата седмица ще повторим с кеф, така че ако има желаещи, може да се съберем и повечко.

Рейтинг

Коментари