Доклад: Алпийска програма 2009 - rutash - 2009-03-09 13:23:43

Направо не знам откъде да започна. Може би оттам, че като ме няма, блога пустее. Надявах се на друго, но както и да е. Много празници, много нещо, хората не си стоят пред компютрите. Да кажем, че ви разбирам.

Следващите няколко думи са за отбора по ски - браво на вас, уникални сте! Организацията беше стройна и отговорна, което доведе и до крайния положителен резултат. Браво, другата година непременно пак!

И така - всичко започна с колата. (На този етап ще пропусна пристигането, защото то си заслужава цяла статия само по себе си.) Първо искам да кажа на всички - никога, ама никога не взимайте кола под наем от Buchbinder. Тези хора могат да ви стопят нервите с пълна сила и да ви скапят почивката отвсякъде. Една коза ни обясняваше три часа, как няма да ни даде колата, защото не сме били живеели в Германия и направо ми опъна нервите на макс. За малко щях да я набия. За пореден път се убеждавам, че правилниците в Германия са изключително идиотски.

След като с Иван около два часа убеждавахме въпросната коза, естествено взехме колата. Даже и зимни гуми ни дадоха. 7 места - място за багаж няма. Лудница.

Както и да е - натоварихме се все някакси и тръгнахме. Викам си, той пътя е два часа (три ако Иван кара), все някак ще стиснем зъби и ще стигнем. Да ама не. Оказа се, че никак не сме единствените, които карат ски. Тъпия германец също си е вземал отпуска (вместо да работи като робот по цял ден, както му се пада) и даже някои са се понаучили да карат ски. Така множество точки се бяха упътили към пистите, където професионалистите като нас могат да ги събират надолу по склона със страхотна сила.

Пътувахме само около 6 часа. Върза ни се средна скорост от около 30km/h. Но накрая все пак стигнахме. Настанихме се - квартирата беше уникална - браво на Валца и Иван за добрата организация тука.

И понеже пристигнахме в събота вечерта, всички магазини бяха затворени. На другия ден беше неделя - изобщо не отварят. Наложи се да ядем в една много готина пицария, където готвят страхотно - колко гадно, нали?

За това пък не пропуснахме да напазаруваме качествено при първа възможност. Оказа се, че австрийците разполагат с отлична крушова ракия. Малко са зле откъм домати и краставици, но пък имат готини сиренца и други глезотийки.

Резултатите от пазара не закъсняха никак. Но понеже карахме доста и ставахме рано, към 10 вечерта обикновено умирахме и не можахме да се качим много на главите на хората от долния етаж. А те се оказаха доста разбрани. Може би е от високото - не знам. Някой каза, че хората от този квартал ги ебавали, че се раждат с единия крак по-къс от другия. Няма такива наклони!

И така, да кажа малко и за ските все пак. Защото ние всъщност на ски отидохме май. Дали беше така ... нещо ми се губи. Хаха - майтап. Курортите са превъзходни - просто нямам думи да опиша колко добре са устроени. Пистите са дълги, много широки и безброй много. Инфраструктурата е развита доста, навсякъде има лифтове и никъде не се налага да чакаш повече от минутка, за да се качиш.

В началото се опитах да запомня кабинковите лифтове поне и да ги преброя. После се отказах, защото са безброй много. Седалковите лифтове са два пъти повече. Картата за 6 дена беше 210 евро, което включва всички линии в 6 алпийски курорта. Офертата според мене е повече от добра. Догодина трябва непременно да се съберем повече хора и ще стане абсолютната лудница.

Накрая да отбележа и нещо за тийма - всички бяха на много високо ниво, което позвали направо да се смачкаме от каране. Краката са ми железни след това натоварване.

Към края даже и бате Костов се понаучи да кара :P Той в началото беше малко зает да засича разхода на колата и това го разсейваше, но после като изчисли всичко, се отдаде на карането :)

Като цяло почивката мина много добре. Физически не си починахме много, но аз успях да се откъсна от ежедневната работа (както вярвам и всички останали), което беше и целта.

Днеска направо не ми се иска да подхващам хилядите съобщения, които съм получил миналата седмица. Затова и първо пиша малко тука, да споделя с всички. Но няма как - май ще се отдавам на работа. То се е видяло. Айде от мене - стягайте дупенцата за другата година, заслужава си отвсякъде!

Рейтинг

Коментари

vaso - на Mon, 9 March 2009
Мдам, съдейки по снимките, има каде да се кара там. :) А вие не сте просто машини, вие сте си ратраци отвсякаде. :D