От днеска съм курсист - rutash - 2009-04-09 13:13:14

След като вече почти месец се уча да управлявам двуколесното нещо и след като вече изминах първите си хиляда километра, реших че не е лошо да изкарам и книжка.

По този повод днес се занесох на полигона на СБА, който се намира малко над "Хладилника". Голям майтап. Моторчета, колчета, осморки и кръгчета. Забавно е. Но ако в това се състои и изпита - мнението ми е, че е крайно недостатъчно.

Те хубаво ще те научат да тръгваш и да спираш. Завоите няма как да ги научиш на полигона обаче. Също така ускорение и агресивно спиране - примерно от 60 км/ч. Градско, извън градско, софийско - няма кой да ти покаже нищо от тези неща. Ако не се научиш сам - ето ти книжка, умирай там. Иначе курса е 540 лева, да не си помислите, че е без пари нещо.

Ако не исках да излизам извън България с мотора, нямаше да изкарам книжка и това лято. Ама може би е по-добре така, че догодина току виж са поискали 1000 лева. Дано поне мине бързо, че да ми се маха от главата.

Рейтинг

Коментари

dolna_cherta - на Tue, 14 April 2009
Ами, Вас, за "В" категория курсовете са около 1000 лв. ( от т.нар. " лицензирани школи ") , иначе може да намериш и за по-малко. А се сети как ще се научиш да караш из Софето в тия задръствания....трябва само нощем да се кара...
vaso - на Fri, 10 April 2009
540 кинта за А категория? От сега ти казвам, че няма да си извадя книжка изобщо! :D Милите ни оравници, просто си ги представям в колуарите:
"Много народ кара мотори, да напраим категорията скъпа, така няма да могат да карат! Без книжки ще ги спират и глобяват и накрая, ще се видят принудени да извадят категория "А" и на курсовете ще ги научат и те няма да се избиват така."
Пълно безумие. Аз незнам "B" колко струва в момента, но май е по-малко.