Мотосъбор Хасково 2009 - rutash - 2009-05-28 15:37:15

Както вече споменах и преди да тръгнем, събота и неделя бяхме на мотосъбор в Хасково.

Първо за града - доста спокоен ми се стори, въпреки мотористите. Инфраструктурата е в завидно състояние - няма дупки по улиците, знаци и маркировка навсякъде, голяма пешеходна зона. Хората бяха готини, усмихнати и ни се връзваха на глупостите.

Мястото на събора е доста добро - леко изнесено извън града на една могила - перфектна ливада, точно за такива мероприятия. Наоколо има гора - общо взето гадна работа.

Входа за събора беше 10 кинта - това ми се видя нормално. Но после реших, че за тези пари можеха да сложат и един химически кенеф - все пак три дена събор. Както и да е.

На първия ден нямаше много хора и всички разправяха, че истинската лудница щяла да се случи на втория ден - в събота. Така и не стана лудница - по груби преценки имаше около триста мотора - да ме поправят колегите ако греша.

Цялостното прекарване беше добре. Инциденти нямаше, не изпихме почти нито една бира. Хората наоколо също не употребяваха алкохол по никой начин, всички бяха трезвени и даже нямаше кой да си даде мотора на прекъсвач. Също така един пич докато не си палеше гумата измежду пейките, изобщо не си изпусна съединителя и не се преби отстрани в една маса.

Както се вижда от програмата, организаторите - МК "Хиените" - се бяха погрижили да измислят някакви мероприятия. Аз частта със скутерите малко не я разбрах - мислех че сме на мотосъбор. Трябва непременно да си купим по един скутер и от догодина със скутери на скутерсъбор.

ПРОГРАМА

Петък
 1. Бой с чували
 2. Прехвърляне на презерватив
 3. Бързо ядене на наденица
 4. Бързо пиене на бира
 5. Музика на живо - група "Nameless"
Събота
 1. Бавно каране на скутер
 2. Майсторско каране на скутер
 3. СТАРТОВИ ОТСЕЧКИ - НАЧАЛО 14:00
 4. НАГРАЖДАВАНЕ
 5. Клубно дърпане на въже
 6. Най красив мотор
 7. Най красив трайк
 8. Въртене около кол
 9. Дърпане на ластик
 10. Пукане на презерватив
 11. Музика на живо - група "Гранулом"
 12. ТОМБОЛА
 13. СТРИПТИЙЗ
Неделя
НА ДОБЪР ПЪТ И ДО НОВИ СРЕЩИ!!!

Както и да е - дори се намериха желаещи да участват в тези "забавления". Ние наблюдавахме в седнало положение отстрани. По едно време всички зачезнаха и се занесоха около сцената. Викам си да не би нещо бира да раздават безплатно - то се оказа стриптийз. И това го наблюдавахме отстрани. Виктор отиде да направи клипче за архивите си - как сега, без това не може.

От група Гранолом отанах със смесени чувства - звука беше под всякаква критика - вероятно заслуга на професионалното озвучаване. Свиренето ... абе горе-долу. Мацката, която пееше обаче, ме изуми с диапазона на гласа си. Много добре, тука пишем едно шест.

Това което ме ядоса, беше участието на ГЕРБ. За какво трябва да сте на всяка манджа мерудия. Дали там пет бона и опънали две знамена. И нашичкия на сцената дето води - това благодарение на ПП ГЕРБ, онова благодарение на ПП ГЕРБ. Е хайде стига! Аз пък да ви кажа - целият купон беше благодарение на тристате човека, които дойдоха. Ако ни нямаше нас, щяхте да си веете знамената на ГЕРБ и да си ядете кучешките кебабчета. Така че за другата година се замислете. Плюс че мотористите това изобщо не са свободомислещи хора и за тях две знамена агитация означават много. Дано поне финансовата подкрепа да си е заслужавала. Мене лично това участие ме подразни. Другите може да мислят друго - да си кажат.

Като цяло съм доволен - пак казвам. 500 километра навъртях, покарах, повъргалях се в тревата, простяхме, забавлявахме се. Очаквах да видя повече хора. Радвам се, че отново се срещнахме с пичовете от МК "Средногорие". И за край ви предлагам едно видео от купона:

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

ИЗРОД - на Thu, 28 May 2009
Абе баце, ти понеже не пи нито една бира не разбра че има не една а 3( три ) кенефчета тип пластмасови химически....а иначе че има хора,които в следствие на изпития алкохол мразят иначе любимите си мотори....факти
rutash - на Mon, 25 May 2009
Както каза Пешо: Абе, батсе, т'ва твоите сегменти ли са, дето изхвърчака през ауспуха?
vaso - на Mon, 25 May 2009
Пълно е със специалисти, тва е факт. Аз все още прохождам в мото заниманията, но със сигурност знам, че прекъсвача не е полезен за двигателя, било то на мотор или на кола. Може от време на време и за съвсем малко, но това за което вие говорите си е чиста проба разсипия на мотора.
Апропо, в неделя сутринта, около 4 часа, като возих Адашчи Форс към Люлин пред нас по Тодор Александров се движеше един GSXR. Пича, грам не му даваше газ и въобще не му въртеше задната гума на място на светофара.
GSXR-а, който се движеше пред нас беше съвсем нов а мотирста, който го караше, направо го съсипваше. Неговото оргинално гърне беше заменено с право карбоново, в следствие на нуждата от мощен трясък, гърмеше в ноща и събуждаше иначе мъртвите люде. С нормално гърне това нямаше да се случи! :)
mashine - на Mon, 25 May 2009
Моторетката със сигурност имаше повече работни часове на прекъсвач, отколкото изминали километри :))))
rutash - на Mon, 25 May 2009
Ами за тоя не знам. Ама имаше един майстор на спорта - как беше овладял изкуството на прекъсването .. горкото сузуки.
vaso - на Mon, 25 May 2009
Ахаха, фойерверки на фона на прекъсвачи или обратното... по скоро обратото. Тоя зачерви ли генерацията искам да попитам, щото бая газ му надавал на тоя матор.