Новости в блога - rutash - 2009-06-02 16:16:17

Драги ми долни, вече минаха цели девет месеца, откакто си имаме блог в Мрежата. За някои това не е много, за други е доста, а за трети си е цяла една бременност. Промени и новости не се случват всеки ден, просто защото времето ми е крайно ограничено. Все пак се опитвам да не изоставям долната ни идея.

Искам да използвам случая да благодаря на всички активно участващи в долната трибуна! Надявам се с новостите да успеем да привлечем още повече долно внимание и да направим товя място с общи усилия едно място за разтоварване от ежеднвните глупости, които ни заобикалят.

В този ред на мисли искам да призова всички да изкажат разни идеи, които може би имат. Сто процента всеки от вас си е мислил - ех ако можеше еди-си-какво-си, щеше да е супер. Сега е момента за тези идеи - давайте.

Колкото до новите неща, ето кратко обобщение:

  • Променихме основно заглавната страница. Така, надявам се, ще имате по-бърз достъп до новите неща.
  • Добавихме едно мини меню за бърза навигация. Това е за тези от вас, които ги мързи да минат през профила си, за да напишат статия, но иначе много им се пише.
  • Забраних потребителски акаунти без имена и електронни адреси. Вече съществуват няколко такива, но с тази стъпка ще се погрижим да няма повече.
  • Закърпих няколко проблема с Refresh бутоните на браузърите ви, така повече няма да виждате коментарите си по сто пъти след Refresh. Илия даде добра идея още навремето, сега реализацията е факт.
  • Една от най-големите промени са уведомленията по електронната поща. Всеки може сам да реши дали ги иска или не (като начало съм ги пуснал за всички). Принципът е елементарен - когато някой коментира или гласува за твоя статия или снимка - получаваш електронно писмо с известие. Така си винаги в час с нещата. Ако пък не искаш - донасяш се в блога, отиваш си на профила и ги изключваш.

А ето и кратък списък с неща, които съм замислил и се надявам да реализирам до края на седмицата:

  • Архив не само по дати, но и преглед на най-долните статии и ресурси по месеци. Освен това най-долни и най-четени за всички времена.
  • Малко Javascript с помощ за навигацията. Това ще е за новите долни, които не знаят откъде да тръгнат.
  • Страница с преглед на снимки от целия блог.
  • Преглед на снимките на даден потребител.
  • Много се надявам на още идеи от ваша страна...

За девет месеца успяхме да натрупаме доста материал. Не само текстове, но и доста снимки. И понеже нищо не пречи да ги организираме както си искаме, очаквам вашите предложения. Единственото, което искам да избегна е, да обръщаме блога на facebook. Тук не е място за албуми с безсмислени снимки, а място за долни размисли.

Вашият долен админ.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Wed, 3 June 2009
Освен това, държа да отбележа, че всичките ви качени снимки са публично достояние. Независимо дали са публикувани някъде или не. Така че - внимавайте!
vaso - на Tue, 2 June 2009
Както вече казах, браво, моето момче! Евалрка ти бичим. Аз бях предложил да се направят всички полета задължителни при регистрация. Или ако не всички поне полето "Долен/а съм защото". Идваш в блога на долните и незнаеш защо, айде нема нужда. И ако някой посмее да го попълни с "йъуфгсдйхфг" - да го застига най-страшна участ. Или поне профила му. Аз съм навит лично да отговарям за това. :) Неможе така да има своеволия, тва не е www.cvetqibalonizamomichenca.com !!!