Долности - rutash - 2009-06-22 17:38:44

Искам да се отбележа с няколко новости. Не за друго, ами защото напоследък съм толкова зает, че не ми остава време за нищо. Но понеже ме мързи да си върша работата, реших да напиша още няколко доработки за нашата долна трибуна.

Та голямата новост, освен малките промени в изгледа на някои елементи, са долностите. Оригинално Илия ми даде идеята, още много отдавна. Той предложи, да въведем полета географска ширина и географска дължина в профилите. След като някой попълни тази информация, да се създаде карта с долни натрупвания.

Тази идея не е лоша, но куца на две места. Първо: полето за географска дължина при Иван ще блокира базата данни и второ: не всички долни имат представа как да се сдобият с полярни координати на местоположението си в Google формат.

Третото, което ме възпря е липсата на развитие. Дори всеки да сложи координати, картата ще е сравнително семпла. Поне за сега. И така ми дойде идеята за долностите. Това са долни деяния, които сте свършили в последно време. Не е необходимо да се пише много - кратко описание и една-две снимки са напълно достатъчни за целта. Може и със задна дата - има си поленце за дата (днескашна дата по подразбиране). Но ако искате да споделите нещо отпреди година - може и да промените датата. За сега никъде не я показвам, но вбъдеще обмислям да ги тикна в архва.

И така - от веднага, всмисъл от на момента - можете да допринесете долности по картата. В профила ще намерите ново меню "Долности", което е достъпно и от бързата навигация под полето за достъп (горе ляво).

При регистрирането на нова долност, задължителните полета са заглавие, кратко описание и позиция на картата. За точната позиция, най-добре е следната последователност: пишете в полето "Адрес" мястото, което търсите и натискате бутона вдясно. Картата се позиционира и получавате маркер, който можете да влачите по картата за фини настройки. Увеличение се получава с търкалцето на мишката или с контролите отляво на картата.

Долностите могат да се редактират в последствие и да се публикуват (или махат). За сега не съм предвидил преглед, защото за разлика от статиите, там няма какво толкова да се обърка.

При проблеми ми пращайте по някое съобщение. Ако има бъгове, ще имам грижата да им тупна по един шамар, па те ша се опраат. Той боя не е да разгражда, той изгражда.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Tue, 23 June 2009
Мда, скивах. Мисля, че има потенциал. Сега като реша и проблема със застъпващите се маркери, грешка няма да има.
blade - на Tue, 23 June 2009
Даже и аз качих една долност. :)
rutash - на Mon, 22 June 2009
Обещавам, утре ще оправя и коментарите. Малко съм тъп да ги пусна така. Ама - т'ва е!
vaso - на Mon, 22 June 2009
Право, право си сборувал во туй си писаний! 6 метра, 2 дециметра, 6 сантиметра и 2 милиметра еваларка ти бичим, рииш ли! :>