Моят принос към безплатния софтуер по света - rutash - 2009-07-06 16:05:22

Едно време, в добрите стари години, когато се обучавах в изкуството на информацията, прекарвах доста време пред компютъра. Не че сега прекарвам по-малко - напротив. Но тогава ми оставаше време да се занимавам и с глупости.

Така възникна една програмка, която писах за да проуча някои конкретни възможности на Java за работа с UTF-8 и различни локализации. Много беше интересно. Вероятно обаче само на мен ;-)

Както и да е - понеже ме мързеше да си инсталирам CVS и да го конфигурирам за едната глупост, реших да ползвам безплатните решения на SourceForge.net. В замяна дарих написания код на поколенията след мен.

До скоро бях просто убеден, че никой не поглежда това чудо на информационните технологии. Но какво се оказа? Аз греша! Не само, че го поглеждат, ами дори са го тествали. Информираха ме с електронно писамце, в което даже ме подканят да продължа работата си по него. Това вече няма да стане. Не само, защото нямам време, но защото нямам и желание. Кодът на програмата е учебен и може да се използва за кратко въведение в Java. Примерно поредната версия на Java in a nutshell или Learn Java in 21 days. Също така може да служи на Microsoft, за да видят как се коментира код. Но като цяло програмата е пълен ташак, освен това нищо интересно не прави. Беше замислена като библиотека за превод на графични интерфейси и дори може да работи като такава. Но се съмнявам, че някой я използва сериозно.

Най-интересното в цялата работа е, че някой се е занимавал да я тества и разглежда. Което направо ме изуми - значи някой плаща за тези работи. Как ценят свободния софтуер просто! Интересното е как се казва този човек :> К'во стаа, бе Танасееее! Ахахахахаа - паднах просто.

Въпреки всичко, линк може да се намери тук -> 100% FREE award granted by Softpedia. А самата програма може да се разгледа тук -> Swing UI Localizer 0.2.20. Успех!

Ахахаха! А това е оригиналния сайт, който измайсторих за проекта. Не съм ли просто един freak?! Забавлявах се да се ровя в миналото си. Съвсем бях забравил, какви съм ги сдъвкал! И wiki сайт за документация. Провесионална работа. Виж всички глупости тук -> Swing UI Localizer.

Рейтинг

Коментари

Shorty - на Tue, 7 July 2009
Bravo, Zelen puyak, rulirash! Az mnoo se kefia na sourceforge - dori sa mi napisali OpenUfo :)
stalker - на Tue, 7 July 2009
много истинско е всичко...гордеем се с теб...престави си ако беше написал един нов "Rumix" :)
ИЗРОД - на Tue, 7 July 2009
Ти си машина бе, човече........