И сто акта да ми напишат, я па че си праим к'вото си сакам - rutash - 2009-08-20 10:57:37

Вчера ходихме на кино в сити-то. Гледахме Аржентинецът. Филмчето не беше никак лошо, на мен ми допадна. Малко мудно се развиваше действието и затова цялото нещо продължава два часа и 15 минути, ама си заслужава много повече от последните американски бози, на които попаднах.

Както и да е, пиша за нещо друго. Та купихме си ние билети и се оказа, че има цели 45 минути до филма. Решихме да изпием по кафе и седнахме в онова заведение с гледката към кръстовището на Хемус. Аз там често се забавлявам с наглостта на "карачите".

Не щеш ли се задава патрулка. Видяха неправилно спрелите таксита на средата на кръстовището и ги привикаха за по един бърз акт. Всмисъл такъв за административно нарушение, да не си помислите друго. За около 10 минути бяха готови, обърнаха и зачакаха на светофара. Минавайки през кръстовището наобратно, видяха един сребрист Mercedes, спрял на същото място, където бяха такситата. Той се размина със забележка и го изгониха оттам. Таксиджийте трябва да почнат да карат ML, аз това съм го казал отдавна.

Ние възнегодувахме от високо: как така ще пишат актове избирателно. Трябваше и на мерджана да му треснат един акт. Ама не - най-вероятно ги мързеше. Пък и там пари не могат да вземат - вижда се много, има камери.

Което е по-интересното обаче, точно две до три минути по-късно, след като куките си тръгнаха, на кръстовището отново имаше пет неправилно спрели таксита.

Ние тъкмо вече бяхме на вълна "ами да, само така" и "браво, напишете им по един акт, вземете им по 100 кинта и 6 точки, пък да видим дали ще спират пак там". Много бързо ни сломиха ентусиазма. Какво се оказа? Говедото си остава говедо.

Аз обикновено съм изпълнен с разбиране. Разбирам например, че от години няма нито една стоянка за таксита в София, която да е специално изградена за целта. Също така разбирам, че това им е хляба на хората и че новото "устройство" на разкопаното кръстовище е далеч от оптималното. Обаче нито едно от тези неща не оправдава хората да нарушават закона. Протестирайте, направете нещо, но не така.

Докато се действа така арогантно, аз съм само за едно - пишете им актове до дупка, вземете им книжките и ги пратете на улицата без работа, пък тогава току виж им дошла друга мисъл в кухите глави.

Рейтинг

Коментари