Wolfenstein 3 - rutash - 2009-09-02 11:41:40

Въпреки че никой не го нарече официално Wolfenstein 3, аз съм от хората, които са прекарали дни пред компютъра, играейки безсмърния екшън на id Software в началото на деветдесетте години.

И точно защото аз съм от тези хора, ще си позволя да направя кратък коментар относно първите си впечатления от играта.

Още като я купувах, изискването за 3.2GHz процесор ми се наби на очи. Викам си - тези са се объркали нещо. От кога игрите започнаха да имат големи изисквания там? Обикновено всичко е видео и RAM. Е да, ама не - когато човек не може да пише като хората се получава това - играта върви перфектно откъм видео, няма насичане, няма изоставане, но срещнеш ли повече от 2 - 3 войника, процесорът не може да сметне движенията им на време и те буквално се побъркват.

Сега малко и за цената - намирам 77 лв отвратително много за тази игра. Купих я, защото съм фен на поредицата и защото искам да играя on-line (което още не съм сторил). За сега обаче, някак очакванията ми остават неоправдани.

В първите няколко мисии, играта се държи като някаква смесица от DOOM 3, Return to Castle Wolfenstein и Need For Speed Underground. Въоръжават те с карта, обикаляш някакъв град като луд, имаш разни къщички, дето трябва да посетиш, говориш с най-разнообразни хорица и намираш някакви четива, дето ако имаш търпение, може и да прочетеш.

Всички "видео" моменти са всъщност скрипт на 3D модели. Нищо неочаквано - все пак играта трябва да се играе на Xbox, Playstation, Nintendo и не знам си каква боза още там. Което е жалко. На играта й личи много сериозно, че е правена по-скоро за конзоли, отколкото за PC, което мен лично ме дразни.

Другото е самия gameplay. Еми явно никой от хората разработили играта, не е играл Wolfenstein 3D. Тук екшъна просто си липсва. Криеш се зад разни стени, вървиш като изоглавен по някакви много красиви и осветени с пъстроцветни светлинки тунели. Всичко изглежда малко като демо на енджина, все пак трябва и да се продава.

Ще дам на играта още един шанс и ще се опитам да поиграя още малко напред. Дано си заслужава. Със всичките тези измислици, които видях през първия един час игра, се съмнявам искрено, че ще ми допадне. Но да видим. Предишната игра поне имаше нормална "реална" част, преди да дофтасат измислени горящи скелети дето срелят със синкаво нещо, което взима много.

А да, и като казах взима - кофти работа наистина - никъде нямаш кръв. Ходиш, стрелят те. Току умреш. Ако се скатаеш за малко някъде може да те пуцат още, явно регенерираш бързо. Може би е от степента на трудност. А може би е заради скапания конзолен дизайн на играта.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Wed, 2 September 2009
Ако се откажа направо ти я давам.
Shorty - на Wed, 2 September 2009
Да, и на последното Call of Duty е така - трябва да те напуцат много едновременно, за да фърлиш топа - точно като за конзолка. И на мен биха ми липсвали "нормалните" моменти от предишните игри, но смятам да я пробвам и аз.