Inglorious Basterds - rutash - 2009-09-02 17:40:23

Сигурно никога няма да разберем, защо Тарантино избра да кръсти филма с правописна грешка. Някои изказаха мнение, че така в Щатите нямало проблем да изпишат името на филма по кина и плакати. Но това някак не ми се струва в стила на автора. Освен това самият той каза наскоро, че никога няма да каже какво се крие зад избора му.

Филмът обаче според мене се нарежда директно най-горе в неговото творчеството. До сега "Криминале" водеше в моя Тарантино списък. От сега нататък - честно не съм решил още. Може би трябва пак да гледам "Криминале" и после пак "Гадни копилета" и тогава да реша.

Филмът е типичен за Тарантино - разпокъсан сюжет, внезапни брутални сцени и накрая повечето измират. Това обаче за мен е може би най-добрият филм за изминалата година, а вероятно и догодина няма да излезне нищо по-добро.

Не искам да навлизам в детайли, за да не разваля удоволствието на някого. Моят съвет - гледайте го на всяка цена. Актьорската игра е на много високо ниво, филмът е на четири езика и е невероятно забавен.

Аз лично бих го гледал пак. Но може би преди това ще гледам "Криминале" още веднъж.

Рейтинг

Коментари

rutash - на Tue, 15 September 2009
Започвам да си мисля, че германците просто са си податливи на промивка на мозъци. Все пак всичко това е част от историята им. Искат - не искат. Какви са тези демонстрации, какво е това ръкопляскане? Това, което ме изумява е, че се мислят за някакви съвсем други хора - модерни, другомислещи. Все едно това не са техните дядовци във филма. Ама ако става въпрос за точно техния дядо, то той е бил заставен, поробен е бил, не искал, но го принудили. Глупости! Излезте и си кажете, че това е част от историята ви. Престанете с глупавата си държавна политика. Пред кого се оправдавате и защо? Някой от вас такива работи правил ли е? Еми не е! Ходите си на работа от 8 всеки ден и така - стига си посипвахте главите с пепел, дръжте се нормално. Ебати хората!
ivan - на Sat, 12 September 2009
Точно си мислех докато гледам филма да пусна една статийка в Долни... Заслужава си. Още повече си заслужава да го гледаш в Mathäse и да гледаш реакцията на немците. Докато млатеха в началото на филма един немец по тиквата с немска бухалка един се изправи и почна да ръкопляска. След това докато един млад левент навираше ръката между краката на тлъстата си приятелка тя във възторг ръкопляскаше на сцената където немския гестаповец ( вече му забравих името ) и френската собственичка на киното ядяха щруделите със сметана... И за двете реакции нямам логично обяснение. Една мацка си излезна по средата на филма и се изкреща "Скучноооо" Като цяло доста интересни реакции... дааааа Къс - както казах - още им пищят ушите от бомбардировките и не ги е пуснало.
rutash - на Fri, 11 September 2009
Да кажеш как го намираш. Но от сега ти казвам - няма да съжаляваш :>
blade - на Fri, 11 September 2009
Малеее, зарибихте ме, утре вечер съм на кино! :)
rutash - на Fri, 4 September 2009
Да, но се нарежда над Kill Bill, поне според мене.
Ghost@ - на Fri, 4 September 2009
Напълно съгласен! Някой казват че правописната грешка идва от това как немците изговарят думата, но това е само предположение. Иначе филма е доста Тарантино.