"Exit speed" - на български: "Малоумен филм" - rutash - 2009-09-18 12:01:20

Вчера като си тръгвах от работа, реших да гледам филм като се прибера. Викам си, днеска ще си остана у нас, ще гледам нещо, ще хапна... Преди да си тръгна от офиса, прегледах няколко филма, за да си избера нещо. Искаше ми се нещо, което не съм гледал и по възможност готино. Не мога да не ви разкажа, на какъв филм се натъкнах.

Заглавието е "Exit Speed", не български не знам как е, а и честно казано не ме интересува. Аз бих го превел "Малумен филм" или пък "Не гледай". Може и с удивителна.

Както и от картинката вдясно веднага се вижда, във филма участва ... никой. Не че не искам да дам възможност на някакви нови таланти да се изявят. Просто веднага ме лъхна оня специфичен дъх на американска боза. Една такава прокиснала леко, с привкус на евтин екшън и реплики от рода на "О, ти кървиш!" и "Не се безпокой, всичко ще бъде наред. Обещавам ти!".

Любопитството ми не спря дотук. Трябваше да прочета и извадката от сценария. Отивам на imdb.com, които ще ме извинят, че им гепих картинката, въпреки многото Javascript "предпазни мерки". За Javascript е важно всички да научим само едно: изключва се.

Както и да е, да не се отплесвам - във филма става въпрос за група младежи (в Америка разбира се), които просто искат да се приберат удома. Не се казва откъде тръгват и как така се знае, че всички си отиват удома, а не някой на гости, например. Но приемаме условието на задачата и продължаваме да гледаме. По пътя рейсът, с който се придвижват нашите, е нападнат от група обезумели мотористи! Които трошат, заплашват и търсят отмъщение, без да познават хората в автобуса! Аз останах като треснат.

Вече всичко беше ясно - трябваше да гледам и трейлъра. Просто такава гениална идея за сценарий - нямаше как да не я проследя докрай! Предлагам на вниманието ви трейлъра на може би най-глупавия филм за 2008 година. Може да си направим класация. Аз през това време ще се замисля сериозно, дали да не го гледам целия.

И ако с това са реализирали печалба в Америка, аз ви предлагам направо всеки да зарязва каквото прави там и да заминаваме. Ще правим филми и ще успеем за нула време. Аз имам толкова много гениални идеи!

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

vaso - на Fri, 18 September 2009
Абе, те сгазиха с буса единия, за тва ги гонят. Ах тези лоши мотористи! И да, Автобус се блъска в лодка, която видимо не е виждала вода от 1000 години и естествено следва зрелищна експлозия. Добре, че не е така в живия живот, иначе досега да сме избухнали по 100 пъти всичките! :)