Статистика - rutash - 2008-10-16 15:49:27

Вече сме официално в Мрежата от месец и половина, което си е нещо все пак. За толкова малко време, успяхме да се сдобием с почти 500 текста (статии и коментари) и да вербуваме цели 30 долни за каузата. Знам, че сега веднага ще последват коментари за това кой пише и кой не пише, но не това е най-важното.

Бързам да кажа, че всеки долен си решава сам, дали иска да допринесе. Знам, че повечето нямат време, мързи ги и т.н. Освен това не на всеки му се удава да пише глупости със страхотна сила, така че никой не би трябвало да вини другите. Така поне мисля аз. От друга страна, няма на никой да му окапят ръцете, ако пусне едно коментарче от време на време, да видим и ние, че е жив.

Сега обаче искам да коментирам други неща. Взирах се в автоматичната статистика на сайта и какво да видя. Разбивка на натоварването. Много интересно. Направо нямам думи. За съжаление, малко съм се поизхвърлил в намаляването на картинките, затова няма да видите нищо. Обещавам обаче, събота и неделя ще програмирам малко и ще добавя HI-RES варианти. Примерно мисля при клик по картинката, да се зарежда голямата картинка, вместо същата дребна такава. Естествено ще важи само за нови картинки. Но толкова за картинките. Какво виждаме в статистиката?

Натовареност по дни. Оказва се, че долните са активни предимно в понеделник. Което означава, че все още ги мързи да започнат работната седмица с пълна сила и предпочитат незабелязано да киснат в блога. Похвално - доста долно от наша страна. Освен това се вижда ясно, че през събота и неделя, посещенията на сайта практически спадат до нула. Никой не се интересува от блога тогава - всички си долнеят някъде си, но не пред компютъра. Съвсем разбираемо - просто събират материал за следващата седмица или пък спят и изтрезняват ... Това е другият вариант.

Натовареност по часове. Също много интересно. Долните започват своето участие в блога още към 9 часа сутринта. Хвала на хора като вас, които могат да стават по нощите! Своеобразен пик се наблюдава към 15 - 16 часа, когато долните тъкмо са се наобядвали и работата им е през оная работа. Поне аз така си го обяснявам. Веднага след това се наблюдава спад - нещо имам да си доправя, преди да си тръгна. Към 8 е пълна дупка, защото долните вероятно се прибират от работа. После привечер отново се наблюдава покачване и така чак до среднощ - 3 часа (това са хора като мен).

Натовареност по държави. Не на последно място, притежаваме и разбивка по държави. Тук се вижда следното:

  • 77% България - много ясно!
  • 13% Германия - също ясно. Шморти и Иван се стараят за всички там.
  • 2% Холандия. What the fuck? Имам предположение кой ни кисне в блога там, ама не съм сигурен ...
  • 2% Испания. Е тука и аз съм изумен. Кой си ти, бе? Уеб робот, някаква търсачка, какво си?
  • 2% Щатите. Това сигурно е обикновено разузнаване - те не пропускат сайтове на кирилица. Би било безумно лекомислено, все пак. Студената война продължава!
  • 1% Канада - Климент ще да е. Макар и много слабо. Видяхме го да се регистрира, не го видяхме да пише ...
  • 3% Други - е, това вече със сигурност са некви търсачки и индексиращи помии.

Данните са базирани въз основа на актуалния месец (октомври 2008, за който не знае кой месец сме). Като цяло се наблюдава лек спад спрямо септември, но това е разбираемо. Все пак септември стартирахме официално, имаше голям бум на wanna-be долни. Но след като това отшуми се надявам на ежемесечен ръст в натоварването, дано скоро от ДОМ.БГ пропищят от нас!

Рейтинг

Още няма рейтинг

Коментари

vaso - на Fri, 17 October 2008
Така, холандския агент си призна, дори и без бой. Сега трябва да разконспирираме испанския. Сега аз ще се опитам да разбуля мистерията с една кратка мантра за разбулване на мистериозни посетители на долни блогове, каза ми я един дъждосвирец от завода.
Испански блогочетецо, по бога и за дяволите, казвай веднага кой си! Дух ли си, джин ли си, тоник ли си и имат ли лаймовете почва по нашенските питайни заведения? :D
Това беше един коментар в стил Камен Донев, който апропо е толко долен че неможе да се търпи направо.
Shorty - на Thu, 16 October 2008
Хммм, ако погледнеш статистиката кой влиза през уекенда по държави, джърмани ще е първа. ЩОТО В БГ НЯМА ЗАКВО ДА СИ ВИСИШ ПРЕД КОМПА. Понеделник е пик, щото уикендите стават долнотиите и после е най-добре да се публикуват в работно време (убива час-два) :))))
Shorty - на Thu, 16 October 2008
Хаха, Германия е втора! Хайл, хайл, хайл! :DDDD
rutash - на Thu, 16 October 2008
Да, може. Ама 2 процента? Много е. Трябва на някой нашенец наистина да му е харесало. Няма как да разберем, така че все едно.
vaso - на Thu, 16 October 2008
Но испанския агент и мен ме втрещява! Там пък откога имаме фенове. Ша знаеш, като нищо може да е резултат от пропагандата в лицекниг.
rutash - на Thu, 16 October 2008
И аз така предположих, защото не се сетих за никого другиго. А пък аз бях там последно през януари, така че не съм аз.
vaso - на Thu, 16 October 2008
Аз веднага ти казвам кой е робота от ниската земя, тва дефакто не е робот а Бебот - поне беше преди... :P Всъшност може и робот да е наистина, ама ме съмнява, смисъл - кой ползва роботи там? Те само от вятърни мелници разбират и то не всичките. :D