Drag - rutash - 2008-10-20 11:46:27

Тези дни ми се случи нещо, което не ми се беше случвало от поне година - не ходих на бар! Никакви питейни заведения. Малко почивка. Затова пък ми се случи нещо друго, което не ми се беше случвало никога преди - ходих на drag race.

Пистата (сигурно много от вас я знаят, аз съм от скоро в тези неща) се намира в китния град Дупница - доста интересно място напоследък. Сравнително голяма, с малко места за паркиране, лоша организация на всичко и фургон с кюфтета, за които чакаш час, а после разбираш, че и кучето ти може би няма да ги яде. Както и да е - ние сме там за миризмата на гума и бензин, както и за трясъка на онези неща.

А леле за какви неща става въпрос. Гледаш ти Шкода 120l, небрежно спряна до някакво Порше Турбо и се питаш какво прави този там? И се питаш докато не го виждаш на пистата - нямам представа както имаше в колата, освен седалка, но проклетата кола си вдигаше муцуната като и даваш газ и превърташе гуми дори от трета за четвърта. Лудница просто. Беше пълно с някакви такива неща - Голфове, Фиатчета, стари БМВта и Аудита. От всичко по малко, а под капака - от всичко по много. Ама вървяха, де, освен че трещяха.

Като цяло останах с позитивно настроение. Не беше скучно, но липсваха условия. За пореден път се доказа, че у нас просто няма кой да организира нещата като хората. То и база няма толкова - една писта и трева наоколо. Хубаво щеше да е, ако има трибуни, че да могат всички да виждат, не само тези отпред. Изобщо не ми се мисли какво ще стане, ако някой от тия пичове кривне и се завърти - ще заминат поне 20 - 30 човека. Освен това, ако имаше повече от един фургон с храна, щяха да продадат повече и хората щяха да са по-малко изнервени. Ама карай. Атмосферата беше на ниво и така.

Обаче нищо не можа да ме впечатли така, както ме впечатли едно БМВ на паркинга. То си стоя там през цялото време и не мръдна. Не се състезаваше, не видях кой го кара. Използвам новите екстри, които програмирах през уикенда, за да ви покажа hi-res снимки, които направих с телефона си. Колата е просто уникална. Някой си я е правил по поръчка някъде и това най-вероятно не е в България. Разгледайте снимките, щото искам експертно мнение.

Аз не съм сигурен, дали това е било тройка или петица. Мисля, че е било петица. Стоповете са от петица със сигурност. Колата е голяма и прилича много на петица. Но е купе, по дяволите! Махнали са и две врати. Мога да си го представя, защото каросерията беше изцяло нова и от карбон. Всичко е лято по поръчка и хич не прилича на нищо, което съм виждал до сега. Няма някаква марка, така че най-вероятно не е нещо, което можеш да си купиш за много пари от някоя тунинг фирма. Абе получила се е колата. Отвътре не можах да я снимам, зашото стъклата отразяваха светлината. Но и отвътре беше уникална. Та сега въпроса - на базата на какво са направили това нещо, по дяволите?

Рейтинг

Коментари

rutash - на Mon, 20 October 2008
Абе количката си беше 6. На снимките може и да не си личи толкова, но беше сигурно най-стилно направения тунинг от всичко, което видях там. Освен това човекът си я е правил сам. И от вътре беше барната - мераклийска работа.

А що се отнася до купето, аз по някакви тунинг предавния по дискавъри съм гледал да правят невероятни неща с коли, включително от две различни една. Така че виждайки това нещо, променено до неузнаваемост, в първия момент бях силно озадачен какво е било преди.
Shorty - на Mon, 20 October 2008
Monocoque технологията всъщност е авиационна :) А Space-Frame-а си е от алуминий - няма начин. Ама плоските елементи ги правят от квото си искат. А новата петица вече е предпоследната петица :)))) Тая майна тука ми се вижда с много къс заден капак - като нищо е Е36 compact от последните - малко преди да почнат да излизат единиците на тяхно място. Все едно де, сигурно върви :))
vaso - на Mon, 20 October 2008
Indeed! Така е постъпил, и калниците са раздути, от старите брони няма и помен, фаровете също са "Геле очи". Абе много си е играл някои с тази кола и е хвърлил много труд и пари в нея. Евала. :) Макар че аз не бих я направил така - но затова всеки си има негов вкус. :)
rutash - на Mon, 20 October 2008
Съгласих се, прилича много наистина. Но е сменил всичко - калници, врати, брони и престилки. Направо я е докарал до неузнаваемост. Стахотна работа.
vaso - на Mon, 20 October 2008
Виж сега, принципно, слагат карбонови капаци и дори врати за олекотяване но купето няма ак да е карбоново - поне на мен не ми е известно тва да се ползва на друго място освен при "monocock" технологията във формула 1. Както и да е, може да има карбонови елементи. Колкото до това дали е Е36 или не. Ми отвори един гугъл и сърчни снимки на Е36 купе и се загледай там кадето свършва задното стъкло, както и в огледалата, както и в колонката на вратата, както и в още 1000 неща. Новата 5ца ваобще няма такава форма. :) Пича е сменил стоповете, доработил е задния капак сменил е фатовете и маската, както и капака, всичко останало е е36.
rutash - на Mon, 20 October 2008
Интересно ми е по какво точно го позна. Щото ние с Виктор го барахме и си дрънчеше на графит отвсякъде. Може и да не съм прав, но аз лично не виждам и един елемент на Е36. Цялото купе е подменено.
vaso - на Mon, 20 October 2008
Абе Румене, тве е Е36 купе със стопове на 5ца и маска на новата 3ка. Демек като Хенелоре, само че купе. И не е от карбон а облепена със такива стикери. :) Направили са го добре, въпреки всичко. :) Получило се е, макар че, носа малко ме дразни.