Сексът и градът - rutash - 2008-10-22 14:11:13

Прибирам се вчера към вкъщи след работа. Ходих да пазарувам на Семинарията в Елемаг. След като се проврях през паркинга на магазина измежду няколко милиона паркирани лева, купих това онова и закрачих бодро надолу към склона.

Интересно още на спирката на факултета съзрях няколко тона студенти, които чакаха на спирката на рейса в посока Дианабад. Викам си - тия свършват лекции едновременно, затова са придошли като хали на спирката и се тъпчат нечовешки. Според мене някои правеха секс. Или просто не можеше да се види. А може би някои правеха секс без да знаят. Във всеки случай блъсканицата беше невероятна.

Както и да е, проврях се аз и продължавам надолу. Рейсове няма, само коли в плътна колона. То как да има рейсове - те не летят все пак. Хората си чакат на спирката, шофьорите по един в кола за триста псуват и дават акъл на около петима околни едновременно. Позната картинка. Добрах се до светофара на Семинарията. Ще пресичам бул. "Джеймс Баучер". Ще пресичам ама не - зелено е, но какво от това - една маршрутка с мръсна газ минава пред мене (аз се дръпвам обратно на тротоара) и засичайки поне двама на кръстовището прави десен и се нарежда с един фар в колоната автомобили. Малко клаксони и псувни - нищо особено, минава без бой. Аз пресичам.

И тогава ставам свидетел на нещо изумително. Около сто-двеста докъм триста рейса не повече се редят в колона по стръмната "Св. Наум". Опитах се да ги снимам, но не успях съвсем да пресъздам атмосферата. Все пак Nokia N95. Както и да е - каквото можах направих - аз влачех и някакви покупки, та не можех да кисна и да се пробвам до безкрай. Освен това, хората от рейса ме гледаха злобно - какво пък ни снима тоя - сега ще слезна и ще го ошамаря - злорадства на човешката трагедия. За вас, долни, подбрах най-сполучливата снимка, направена на тъмно и набързо.

Леле, хората в рейсовете, също като хората на спирката, правеха секс. И то през палтата и панталоните. Не знам дали има общо с градския транспорт - може да е черта на хората, които го ползват. Или пък може да е една от стратегиите на правителството за справяне с отрицателния приръст на населението. Във всеки случай аз станах свидетел на "Сексът и градът" от близо. Без да съм гледал оригиналния шедьовър, мисля че мога да направя втора част по собствена интерпретация. Имам чувството, че вместо да се подобряват, условията в този град се скапват със всеки изминал ден.

Рейтинг

Коментари

vaso - на Fri, 24 October 2008
Е нали сега ровят и чоплят навсякаде, за да го одължат. Враг им матер! Незнам какви ги вършат но май пусковя срок на станцията на графа беше тази есен - ако не ме лъже паметта, май така пишеше на табелата на обекта.
rutash - на Thu, 23 October 2008
Не съм сигурен. Метрото е тъпкано в пиковите часове - ползват го страшно много хора. Естествено, тези дето живеят в края на Люлин няма как да го ползват, защото трябва да вървят 40 минути пеш до метростанцията. Също така не го ползват и хората, които отиват в Младост или Дружба, защото метрото свършва в центъра. Но не мисля, че някой, който живее и работи в метрорадиуса ще предпочете да пътува 2 часа в безумно задръстване, отколкото да вземе метрото за 10 минути.
dolna_cherta - на Thu, 23 October 2008
е аз не съм казала, че тука е наред всичко...освен това не сме в Мюнхен ! Но хората, които могат да ползват метрото, но имат коли...естествено, че не го ползват
rutash - на Thu, 23 October 2008
Виж сега, това метро е смешно най-малкото. Не може на град с два милиона жители да направиш метро със шест спирки и всички да са доволни. За сравнение в Мюнхен метрото има над сто спирки в центъра и с него се стига буквално навсякъде. Да не говорим, че минава на 5 минути. Жителите на Мюнхен-град са 1.5 млн. и са разположени на горе-долу същата площ.

Значи, когато тука предложат алтернатива, подобна на тази, тогава съм напълно за да затворят центъра и да сложат бесни такси за преминаване с автомобил или паркиране. Преди това няма как - хората трябва да работят.
dolna_cherta - на Thu, 23 October 2008
P.S. А метрото в Младост кога му е пусковия срок ?
dolna_cherta - на Thu, 23 October 2008
Имат,Ру - то метрото хората затва го напраиха, а не сички да се блъскат по колите и то по един по един !!! Аре моля !
rutash - на Wed, 22 October 2008
Губи си той смисъла. Губи си го, щото живеем в Лозенец и стигаме навсякъде пеша. За тези от Младост и Люлин някак си има смисъл. Те просто нямат алтернатива.
SickBrain - на Wed, 22 October 2008
И на мен ми стори, че от блъсканиците в транспорта се възбуждам... то феромони..некромони...пот (ракиена, бирена, кална или циганска).. цялата гама на завод Арома, в рядки случаи истинска козметика... но свят на миризми и ..усешания. Като се отвори вратата на метрот все едно си свършил :)
dolna_cherta - на Wed, 22 October 2008
Не знам какво се чудиш...онзи ден обсъждах с баща ми, че автомобила вече си губи смисъла - то с тия задръствания по-добре пеша да се ходи...има смисъл да караш след 9 часа вечерта и сутрин до 8 - 8:30