ГДБОП - rutash - 2008-11-24 22:35:32

Вчера беше Helloween. Този празник тука не се празнува отдавна, аз даже не помня такъв наплив на маскирани хора преди. Останах направо изненадан, като се озовах към 9 на Витошка всред тълпи от млади хора, облечени по всевъзможни начини. Имаше и доста оригинални маски, не мога да отрека. Но не за това иде реч тука.

Та обажда ми се значи този оранжев пуяк и ми разправя, че в Магнито можели да ни запазят места, но ако ходим, трябва напременно да се маскираме, щото е Helloween и да не им разваляме маскения бал. В петък ми се излизаше. Места намерихме. Само костюми трябваха. Щото ние предложихме да ни оставят по бутилка, ние ще си се маскираме - отказаха.

Почнах да скитосвам Интернет за места, откъдето могат да се заемат такива работи, но сложността, цените и депозитите бързо ме отказаха. И понеже от Магнито отказаха да ни пуснат с добро, ние решихме набързо да им скалъпим една спец-проверка. И се получи. В първия момент не бяха сигурни какво се случва.

Та изкопахме по едно моторджийско боне и се облякохме предимно в черно. После се струпахме на конгломерат пред заведението и добре, че не ни опандизиха куки. Изглеждахме бая достоверно. Като закоравели престъпници.

Тука е редно да се отбележи, че аз затрих около два часа да направя плакети на "МВР НСБОП" и "ГДБОП", но единственото място наоколо, където правеха тениски с щампа се оказа затворено. Голям карък. Та се наложи просто да изкопаем по нещо черно. Почти всички се справихме страхотно, естествено.

И така, наденали бонетата нахлухме в Магнито, да проверим аджебъ какъв ще да е този маскен бал и може ли той да се състои в отсъствието на пуяци. Така да се каже turkeyless. Е не може! Ето ни и нас - всички ни зяпаха гордата походка на влизане. (За пореден път ме доядя, че не уредихме тениските.) Купона беше в това, че всички веднага познаха, че това се едни пуяци. Но проблема им беше, че не знаеха кой кой е. Много яко. Всички те гледат в очите и се опитват да гадаят.

Долните пианисти и други музиканти, естествено веднага ни поздравиха с песничка "специално за ГДБОП". Тука е важно да се отбележи: ГДБОП = Главна Дирекция за Борба с Организираната Поза. Значи, и преди сме казвали, в позата не трябва да има никакъв ред! Това са аматьорски работи.

Всички се бяха нагласили до неузнаваемост, добре че ги познавам одавна, та не можаха да ме изненадат. Всичките ги разпознахме от раз. А единия пианист се беше маскирал на дърт комунист - можете ли да си представите?! Невероятно просто.

Естествено се наложи да вземем нещата в свои ръце. Веднага се появиха нинджи, тюлени и спецназ-аджии, които запяха, заиграха некви измислени руски ритми и общо взето - както винаги - обраха точките на всички. По едно време имаше борба за маските. Много са готини, може ли да пробвам? Откъде е тази шапка? Дрън-дрън та пляс!

Ани нещо ми се стори под напрежение, не пожела да коментира Нова Година. Каза, че още нищо не са измислили. Аз се чудя, дали ще измислят преди самата Нова Година нещо. За това пък Сергей - сериозен както винаги - ни покани да му ходим на Нова Година в новооткрития пиано бар в НДК. Как да му откаже човек?! Такава любезна покана! Ще се наложи да се прежалим май.

Фронта го одържахме докрай - групата се разпадна към 5 сутринта, когато ГДБОП развя пиратските знамена и отиде да хърка блажено. Аз за първи път празнувам този празник, не е лошо. Абе изобщо празници да има повече. Догодина задължително тениски с надписи, ако пак решим да се дегизираме. Другият вариант са пуешки костюми, ама не знам откъде ще съберем толкова много пера на едно място.

Мисля, че цялата долна чета се забавлява порядъчно и остана доволна. Естествено, представихме групата подобаващо, въпреки намаления състав и липсващите ключови фигури. Но ние очакваме тяхното завръщане със страхотна сила всеки момент. Така че, налягайте си парцалките, стягайте сополчето на клюна и се пригответе за нов сезон чиста и неподправена долност!

А, да, да не забравя - мисля да ангажирам операторски екип и професионано озвучаване за следващите ни изяви. Някой има ли връзки? Мисля да забогатея на гърба на всички. Аз мисля, че едно предаване в четвъртък вечер е съвсем реално, телевизиите ще се изтрепят да ни показват. Айде лека, че съм спал около 4 часа и нещо ми се губят буквичките.

Рейтинг

Коментари

Danny - на Thu, 13 November 2008
Няма 2 мнения по въпроса... само ме е яд, че не съм била там :)
rutash - на Wed, 12 November 2008
Ние го нагласихме за пет минути. Не - за три даже. После говорихме две минути по телефона да се разберем. Някак си ни се получи, а цялата колекция снимки е трпач просто.
Danny - на Wed, 12 November 2008
За пореден път се доказа, че нещата организирани в последния момент са най-долни ;) аз го гласих този "празник" 1 седмица и накрая... no comment
rutash - на Tue, 4 November 2008
Абе добре се маскирахме, мани другото ...
poze pozevski - на Tue, 4 November 2008
bravo.................ot snimkite luha na izklu4itelna dolnost.........poklon pred istinskata dolnotiq
dolna_cherta - на Mon, 3 November 2008
Ах, вие, долняци, колко сте долниииии
vaso - на Mon, 3 November 2008
Виж са, ние си биваме. И то доста. Така че, да, бива! :D
rutash - на Mon, 3 November 2008
Ми казвай, че нямаш планове. Аз не знаех. Следващия път обещавам лично да те призова!
Cookie - на Mon, 3 November 2008
Аааах, вие долни пуяци!!!! Да си затраете и да не кажете, бива ли?!? :-D
rutash - на Mon, 3 November 2008
Да беше гласувал директно на снимката :)
Nick-dolniii - на Mon, 3 November 2008
Kakto se vika- elate pri nas zada ne doidem nie pri vas, za6to ako doidem......
Shorty - на Mon, 3 November 2008
Гласувах с пет стрелки. Заради Дидка. Няма равно просто...